12 entry daha
  • hiç bir siyasi görüşe, gruba, topluluğa üye değildir destekleyicisi de değildir.

    onu tanıyan birisi olarak ve kendisi burada olmadığından açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum.

    haberi odatvye çıktığından beridir bir çok insan ona yardım etmek istemeyip şucu buculukla suçlayıp yardım etmekten kaçındı. bugün sosyal medya paylaşımlarıyla da başka bir tarafa itilerek suçlanmasına gönlüm razı değil.

    günümüzde bu söylemlerin böyle bir çizgi çizdiğini biliyorum ama osmanlı'yı, selçuklu'yu veya lidyalıları sevmesi onu herhangi bir güruha ait yapmaz. ayrıca birlikte okuduğum bu insanın tek bir kişiye saygısızlık yaptığını görmedim. dahası insanlarla empati kurar, çok da anlayışlıdır, yardımseverdir. hatayda farklı kültürler ve o kültürlerin, milletlerin insanlarıyla büyüdüğünü bize hep anlatır. farklı din, mezhepten arkadaşları olmuş ve kimseyi bugüne bugün gavurlukla suçlamış değildir, adamın tek derdi kendisidir.

    ayrıca kendisine yardım etmeyen bugünkü iktidar, muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarıdır. yine bugün kendisini ötekileştiren de bugünkü iktidar, muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarıdır. bu noktada birinden birine destek çıkması için birilerinin ona yardım etmiş olması gerekirdi. adamcağız çaresizlik içinde, çevresindeki insanlara karşı da yüzünü kara çıkartmamak için debelenirken, derdi ne oculuk ne buculuktur.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap