• lütfen aşağıdaki notu her platformda paylaşın, ve onur air denen firmadan asla uçak bileti almayın! bu firmanın derhal batmasını, piyasadan elini eteğini çekmesini ve türkiye’nin bu beladan en kısada kurtulmasını umuyorum. müşterisine en ufak bir değer vermeyen, şeref ve haysiyet yoksunu bu şirketin herkes tarafından protesto edilmesi ve bu firmanın kuruş dahi kazanamaz hale gelmesi tek dileğimdir.
    4 ağustos 2017 cuma günü saat 21:10’da istanbul atatürk havalimanı’ndan antalya havalimanı’na seyahat etmek üzere bu yüz karası firmadan bilet aldık. madde madde olanları aktarıyorum:
    - ilk olarak uçuş günü içerisinde aldığımız sms ile 1 saat 30 dakikalık bir rötar olduğu bilgisi ulaştı.
    - saat 23:00’ü geçerken uçağa alındık. yaklaşık 30 dakikalık uçak içi bekletilmenin ardından pilotun anonsu ile uçağın motorunda arıza olduğu bilgisi verildi. bekleme salonuna geri alınacağımız söylendi, ve havalimanında alt katta bulunan bir bekleme salonuna alındık.
    - bekleme salonunda saatlerce oturduk, çelebi yer hizmetleri görevlisi dışında bu yüz karası şirketten bir tek yetkili gelip açıklama yapmaya tenezzül etmedi. çelebi görevlisinin defalarca telefon etmesine rağmen umursamazca tavırlarla yolcuların karşısına çıkmamayı tercih ettiler. saat 01:00’i geçmişti ki bekleyen yolculara lütfedip birer su getirildi.
    - tüm bu süreçte beklediğimiz bu alt kat salonundaki panoda uçağın kaçta kalkacağına dair en ufak bir bilgilendirme yapılmadı. yolcuların zorlamasıyla havayolu görevlisine telefon eden çelebi yer hizmetleri personeline tek söylenen şey de arızanın giderilmeye çalışıldığı, bilgi verilemeyeceği şeklinde idi. bekleme salonundan tesadüfen üst kata çıktığımda panolardan uçağın kalkışının 03:30’a ertelendiğini öğrendim.
    - saat 02:00’yi geçerken mağdur yolculara sıcak yemek verileceği bilgisi geldi, verilen yemek ise ne sıcaktı, ne de miktar olarak yeterli idi. gecenin bir yarısı yemek alabilmek için tabldot kuyruğuna girdik ve yemek bittiği için dakikalarca yeniden yemek pişirilmesini bekledik. tüm bu süreçte bir tek onur air yetkilisi gelip açıklama yapmaya tenezzül etmedi.
    - verilen kalkış saati (03.30) geldiğinde yine hiçbir bilgilendirme yapılmadı, ve uçak yine kalkmadı. yolcular bunun üzerine toplu olarak isyan ettiler. ortalık o kadar kızıştı ki havalimanı polisleri olay yerine gelerek yolcuları sakinleştirmeye çalışmak durumunda kaldı. bu süreçte kendilerine defalarda telefon açılmasına rağmen yine onur aır’dan tek bir yetkili gelip uçağın neden kalkmadığına dair bir açıklama yapmadı. çelebi yer hizmetleri görevlileri uçağın motor tamirinin devam ettiğini ve kesin kalkış saati bilgisi veremediklerini söylemeye devam ettiler. yolcuların isyanı sürerken ekran panolarında uçağın kalkış saati 05:00’e ötelendi.
    - uçak saat kaçta havalandı biliyor musunuz? 5:45 civarı! saat 6.45’te antalya’ya ulaştık. üstelik uçağa bindiğimizde ne pilot, ne hostesler firma adına en ufak bir özür dilemediler. kendilerine yöneltilen sinirli bakışlara aldırış etmeden işlerini yapmaya devam ettiler.
    mağdur ettiği müşterisinin karşısına çıkmaya tenezzül etmeyen, yolcusunu sadece para kaynağı olarak gören, ticari ahlaktan hiçbir şekilde nasibini almamış bu firmadan lütfen asla bilet almayın, kampanyalarına kanmayın.
    onur air yetkilileri, bu rezilliği her platforma taşıyacağımdan ve yüzkarası servisinizi her yerde anlatacağımdan hiç şüpheniz olmasın. eğer tek bir onur air personeli dahi bu yazıyı okuyup bir aksiyon almıyorsa, sabaha kadar firmanıza yağdırdığım hakaret ve küfürleri sonuna kadar hak ettiniz demektir!
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap