245 entry daha
  • 2860 sayılı yardım toplama kanununa muhalefetten para cezası, devletin yapılan bağışlara el koyması ve yardım toplayan kişi hakkında kovuşturma başlatılmasıyla sonuçlanabilecek kampanyadır.

    kapı numarasından kimlik bilgilerine, banka hesap numarasından yapılan harcamaların içeriğine kadar detaylıca kendini ifşa eden arkadaşın gerekli izinleri alarak yoluna devam etmesini tavsiye ederim.

    izin alma zorunluğu:
    madde 6 – kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, içişleri bakanlığının önerisi üzerine bakanlar kurulunca belirlenip ilan edilir.
    izin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.

    madde 29 – (değişik: 23/1/2008-5728/407 md.)
    bu kanun hükümlerine aykırı olarak izinsiz yardım toplayanlara yediyüz türk lirası idarî para cezası verilir. izin verilen yer dışında yardım toplayanlara beşyüz türk lirası idarî para cezası verilir.
    bu kanunun diğer hükümlerine aykırı davranışta bulunanlara, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüz türk lirası idarî para cezası verilir.
    bu maddede yazılı olan idarî yaptırımlara karar vermeye mahallî mülkî amir yetkilidir.
    yukarıdaki fıkralara aykırı davranış sonucu izinsiz toplanan mal ve paralara elkonularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.
205 entry daha
hesabın var mı? giriş yap