• 04 agusos 2017 tarihinde başlayan ve sonraki günlerde de devam eden über rezillik.
    konuyu özetle anlatmak gerekirse;

    yaklaşık 10 senedir garanti bankası ile çalışıyorum. hiçbir zaman maaş bankam olmasa da garanti bankası kredi kartımı ve hesabımı sürekli kullandım ve hiçbir zaman kapattırmadım. her dönem sonunda maaş hesabımdan para çekip garanti bankası kredi kartıma yatırıyorum. bir gün bile gecikmiş kart ödemem olmamıştır. hatta o derece ki kart hesabı kesilmeden bile ödeme yaparak kapattığım çok olmuştur. ayrıca bu bankadan iki defa taşıt ve ihtiyaç kredisi kullandım ve kapattım.

    mobil, internet, şube vs. her türlü bankacılık işlemimi de sebepsiz yere garanti bankasından yapmaktaydım. yapmaktaydım diyorum çünkü son iki üç gün içerisinde başıma gelenler nedeniyle artık bir daha asla kullanmayacağım bankadır garanti.

    kredi kartımın kesim tarihi her ayın 4’ü. ben de biraz takıntılı biri olarak sürekli her gün mobil şubeden kartımı kontrol ediyorum. 4 ağustos günü de bugün kesilecek bari son rakam nedir maaş giriş çıkış vs falan ne yapacağım diye kontrol edeyim dedim.

    mobil şubeye girmemle birlikte kredi kartımda hiç olmaması gereken bir borç tutarı gördüm. detaylara hemen baktım ve 04 ağustos saat 01:03’de usa menşeili bir web sitesinden alışveriş yapıldığını fark ettim. anında bankayı aradım tabi ki. zaten rezalet bu saatten sonra başladı.

    bankadaki kayıp çalıntı departmanı ile görüşmeye başladım. kredi kartımdan habersiz ve onaysız bir şekilde ödeme – çekim vs. bir şey yapıldığını, bu işlemin bana ait olmadığını ve acilen durdurulmasını istedim. ilk sorular tabi ki ananın kızlık soyadı vs. o noktaları atlattık.

    varan 1:
    ilgili departmana soyulduğumu ve onay sms 3d secure vs sorulmadan yapıldığını bu işlemin acil iptal edilmesi gerektiğini söyleyince ilk iş kartı kapatalım dediler. ben de hemen kapatın dedim. ardından işlemin halen açık provizyon olduğunu, bunun iptal edilmesi gerektiğini söyledim. ancak bankadaki görevli bana “kartı yenilemek ister misiniz?” diye sordu. “kartı yenilemek acil bir iş değil şu açık provizyonu iptal edin önce” dedim. ancak prosedür gereği öncelikle kart isteyip istemediğimi sordular defalarca. dolandırılıyorum diyorum kart diyorsunuz hala diye ısrar etmeme rağmen bir sonuç olmadı. halen bana gelir belgesi beyan etmeniz lazım deyip durdular.

    varan 2:
    sonunda itiraz işleminin şubeden ve ya internetten yapılabileceğini, telefonla veya mobil bankacılıktan yapılamayacağını söylediler. rezalete bakın ki yurt dışında olsak internet bulma ihtimalimiz olmayabilir. şube zaten bulamazsın. yani diyorlar ki senin kartın bilgin haricinde kullanılsa illa ki memlekete döneceksin ya da oralarda bir bilgisayar buluver rica et (bilgisayardan yaptığın başvuru sadece inceleme için yapılabiliyor. eşek gibi şubeye gidip itiraz dilekçesi yazıp genel müdürlüğe göndereceksin yani)

    varan 3:
    ki bu çok ilginçtir, bu kredi kartı harcaması için hiçbir onay sms 3d mesaj falan gönderilmedi. normalde bir uçak bileti bile alsan 20 tane mesaj gelir onay ister vs. hem bu işlem yurt dışı işlem ve tutarı da az değil 300 dolar kadar. bununla ilgili tek söyledikleri “yapabileceğimiz bir şey yok”. bir şey yapın demedik zaten ama bu iş nasıl oluyor arkadaş? mobil pos mu? sanal pos mu? kart kopyası mı?
    işlem detayını görebiliyor musunuz deyince “şubeden bilgi alabilirsiniz” dediler. dedim ki zaten güvenlik sorularını yanıtladım, telefonum yanımda, bir onay mesajı gönderin kart sahibi olduğumu ispatlamış olurum. bana tek söyledikleri detayları şubeden öğrenebilirsiniz. o zaman ne diye güvenlik sorusu vs soruyorsun? bana telefonda kart harcamam ile ilgili bilgi veremeyeceksen başka ne iş yapacaksın?

    varan 4
    şubeden, harcamanın nereden yapıldığını öğrenince direkt olarak ilgili kuruma mail attım. merak edenler olursa www.cloud9living.com diye bir gift sitesi olduğunu söyleyelim. web sitelerindeki tüm mail adreslerine toplu bir mail attım. kartın bana ait olduğu, şu tarihte şu saatte yapılan işlem bana ait değildir diye. hemen dönüş yaptılar ve çok ilgilendiler. gelen 3 ayrı maili de buraya yazıyorum.

    good morning m.a,
    ı hope you have had a great week so far and thank you for reaching out! ıt looks like the purchase was for a new jersey dinner cruise that has been booked for this evening at 7:00 pm for a hameed adesokan. ıs this not a purchase that you made? let me know and ı will cancel the order and process the refund. ı apologize for the trouble and we look forward to hearing from you!

    usually the authorities are notified by your banks fraud branch. ı can provide you the information that was used to make the booking so that you may provide it to your bank. however just for security preferences we would just need that department to call us. we have cancelled the order in our system and ı apologize for the trouble.

    the manager that does handle our fraud cases is out of the office until monday but ı have copied him on this email to be sure we can provide you with the help you need. ı have processed a refund for the purchase as well as cancelled the order. please let me know if you have anymore questions in the meantime and my apologies again for the trouble.

    firma sağolsun bugün parayı kredi kartına iade etti. herhangi bir bilgi de istemediler. sadece kendi gmail adresimden attığım bir mail ile yapılan bu rezervasyonu iptal ettirebildim.

    varan 5 ve rezaletin son ve en önemli noktası,
    paramı, günlerce peşinde koşarak ve gece gündüz uğraşıp iade aldıktan sonra bankayı aradım. çünkü ekstre kesilme tarihinde yapılan bir işlem olduğu için bu tutar dönem borcuna yansıdı. yani diyorlar ki bu parayı paşa paşa ödeyeceksin.
    işlemin defalarca banka ihmali ya da güvenlik sorunu yüzünden yaşandığını söylesem de (onay sms vs olmadan yapılan yurtdışı harcama) bu tutarın ödenmesi gerektiğini ama üzülmemi zaten önümüzdeki dönem borcunu ödemiş olacağımı söylediler. üzülmeyin önümüzdeki dönem borcunuzdan düşecektir ne demek lan gerizekalı?

    şimdi türkiye’nin en büyük bankalarından biri bu banka ve burada her türlü ispatlayacağım izinsiz bir işlem var. bu parayı bana neden ödetiyorsun? çok mu zor bir talep oluşturup iptal ettirmek? ya kredi kartımın hiç borcu olmasaydı? illa ki 300 dolarlık harcama mı yapmak zorunda kalacaktım sizin kartınızla?

    rezalet, aslında bankanın müşterisine hiç yardımcı olmaması. en başından beri bir şeyler satmak bir şeyler itelemek kafasıyla çalışan bir banka garanti. dolandırıldığınız zaman bile halen iteleme derdindeler. el oğlu hiçbir çıkarı olmadan benim paramın iadesi ile uğraşıyor ama benim bankam şubeye de gitsem telefonla da arasam ilk soruları kartı yenileyecek misiniz? robot gibi bir müşteri hizmetleri ve hiç bir şekilde sonuç alınamayan görüşmeler.

    lanet olsun garanti bankası.

    edit: imla - ve 15 sene demişim 10 sene olmuş çalışma süresi.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap