2 entry daha
  • dalgalı denizde yüzme bilmeyen bir kız arkadaşı boğulmak üzereyken kurtararak bazı deneyimler elde ettim.hayatımda ilk kez birinin hayatını kurtardım.deneyimlerimde ise,

    boğulan kişiyi anlamak biraz güç.ses çıkaramadığını el kol hareketleriyle size mesaj veremediğini bilin.normalde filmlerde gördüğümüz; imdaat boğuluyorum gibi belirtileri asla yok.

    genel olarak suya batıp çıkarlar daha sonrasında var gücü ile nefes almak için çırpınarak suyun yüzüne çıkar ve tekrar batar.bu çırpınmalar çoğu kişi tarafından malesef ki anlaşılmıyor bunu bizzat gördüm.

    boğulma süresi çoçuklarda 20 yetişkinler de ise 60 saniyedir.saniyelerin önemi bi hayli fazla.yapacağınız kurtarma şekline iyi karar vermeniz gerekmekte.

    uzaktan, kurtarma simiti veya halat gibi benzeri şeyler atıp boğulan kişinin ulaşmasını beklemek tamamen hatadır.

    boğulan kişiye suda yaklaşılarak bir kolundan tutup etkisiz hale getirilmeli.suyun kaldırma kuvvetinden yararlanılarak sırt üstü uzandırılıp arkasına geçip boyun bölgesinden tutarak karaya doğru çıkarma işlemi yapılmalı.doğru olan işlem budur.

    fakat bir bayan olduğu için ne kadar telkin dahi versem boynuma doğru kolları ile sarılıp beni suya batırdı ilk temasta..biraz böyle su altından giderek kişinin nefes almasını sağladım.daha sonrasında sırt üstü pozisyonu vererek kolay bir şekilde karaya çıkardım.

    sırt üstü yatırıp göbeğine bastırdıkça yuttuğu suların çıktığını gördük.nefes aldığı için bak dinle hisset ilk yardım çeşidini uygulamadım.eğer durumu farklı ise siz bu 3 ilk yardım kuralını unutmayın.
hesabın var mı? giriş yap