1 entry daha
  • aseksüel ilişki içinde olan yada aseksüel hayat yaşayan birisi cinsiyetsiz değildir. nötr erkek yada nötr kadın cinsiyet sahibi ama cinsellik dürtüsü yaşamayan kişilerdir. yinede insanlar için cinsiyetine göre yada cinsiyetten uzak davranışta bulundukları söylenebilir.

    hayvanlar, bitkiler, böcekler, kuşlar hepsi cinsiyet sahibi. bir bakteri için erkek yada dişi diyemeyiz. bakteri cinsiyetsizdir. ama tek hücreli olmayan gelişmiş tüm canlılar cinsiyet sahibidir.

    hemen hemen tüm memeli hayvanlarda erkekler savaşır dişiler yavrularına bakar. canlının başka bir varlık meydana getirmesi ne kadar kendi bedeninden bağımsızlaşırsa savaşan taraf olmaya o kadar yaklaşır.

    kısacası cinsiyet mutlaka beraberinde o türe has bir karakteristik getirir. mutlaka aynı türe ait canlıları ayırır.

    cinsiyetsiz canlılar çoğaldıklarında çeşitlilik meydana gelme ihtimali çok çok düşer. hatta çeşitlilik meydana gelirse canlının varlığını sürdürme ihtimali yine çok düşüktür. çünkü genetik çeşitliliği meydana getirecek yeni bir dizilim, referans olmadan yapılır.

    sanırım bir insanın cinsiyetine göre davranması, cinsellik yaşamaya çok istekli olmasıyla; cinsiyetten uzak davranması cinsellik yaşamaya meraklı olmamasıyla anlaşılıyor.

    genelde insanlara bakıldığında cisiyetten uzak davrananlar toplumun işleyişinde, sistemin çarklarında yada toplumun gelişmesinde etkin rol oynarken cinsiyetine göre davranan canlılar toplumun üremesini sağlıyor. buda cinsiyetten uzak olan canlıların toplumnda bir görevi olduğu anlamına geliyor.

    burda evrimin doğanın çok ilginç bir özelliği gözüme batıyor. toplumları kalkındıran insanlar genetik varlığını dünyada sürdüremezken, cinsel özelliklerini ön plana çıkartmadıkları için toplumdan dışlanırlarken; daha çok cinsellik yaşamaya çalışan canlılar, işe yarar da olsalar yaramaz da olsalar genetik varlıklarını dünyada sürdürüyorlar.

    cinselliğin baskın olduğu bu dünyadabir insan cinsiyetten ne kadar uzak davranırsa o kadar yalnız ve başkaları için yaşar.

    yinede gelecekte, insanlardan sonra gelecek gelişmiş zeka seviyesine sahip canlıların cinsiyetsiz olacaklarına inanıyorum. toplumsal görevleri cinsiyet belirlemeyecek ve insanlar toplumun ihtiyaçlarına göre dünyaya getirilecek. çünkü uzay teknolojisi, evrimsel bir gelişimle oluşacak canlılar sahip olacağı bir toleransa sahip değil. bunun için entellektüğel bilgi birikimi ve evrenin değişmez kurallarını kullanabilen varlıklar gerekmekte. evrim, değişen koşullara göre canlıların varlığını sürdürmesini ve varlıklarını daha kalıcı hale getirmelerini sağlamakta. uzay teknolojisinde ise koşullar bellidir, önceden hesaplanmalıdır ve canlılığı sürdürme toleransı, bir gezegende yaşamayı sürdürme ihtimaline oranla çok çok daha azdır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap