9 entry daha
  • insana bulaşıcıdır diye gözlerin korkutulmaması gereken rahatsızlık. insanda uçuk ne kadar normalse, kedide de mantar, egzamaya dönük mantar o kadar normal.
    ha sen uçuklu birini öper misin? öpmezsin. kedinin mantarlı bölgesiyle temasa geçtiğinde de elini temizle ama inanın zor bulaşır. korkmayın öyle hemen.

    bazı veterinerler baticon sürüp üstüne ilaç sürmenizi söyler. bazıları sadece baticon yeter der, baızları baticonu siktir et, ilaca devam der. bazıları mantar aşısı yapayım diye mantar olduğunu bile belirtmez.

    şahsen benim kedimin bebeklik döneminde çok ameliyat olduğu için ve derisi hassas olduğundan dolayı (kedimin toza alerjisi varmış vay amk ya neyse) travocort krem sürüp mantarlı/egzamalı bölgeyi gazlı bezle sararak birkaç ay içerisinde kurtulduğum sonra 3-4 ay sonra aynı yerde tekrardan nüksettiği için şimdi yine aylardır tedavi etmeye çalıştığım hededir.

    veterinere bıraksak, bölgeyi kesip atacak bir öperasyon öneriyor. hiç iyileşme görmesem tamam diyeceğim de, yara bölgede kıllanma başladı bile. yavaş iyileşir, ama iyileşir nihayetinde.

    ha bu arada kedi sahibini kanser eder mi sinirden, eder.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap