• varlığından bugün aşağıdaki linkler ile haberdar olduğum polistir.

    üniforma üzerine türban olur mu? olmaz mı? türkiye gerçekleri, müslümanlıkta türban var mı? yok mu? politik-siyasi sembol mü? değil mi? bunların hepsini bir an için unutun. bunların hepsi başka bir tartışma konusu. başka bir platformda bunları detaylıca tartışır, irdeleriz.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…zeler_gozaltinda.html

    alternatif linkler:
    https://i.hizliresim.com/gw05o3.jpg
    http://www.imagebam.com/image/d7afaa573659103

    ama bu nedir birader yahu? böyle polis mi olur? böyle polisin caydırıcılığı olur mu?
    hadi bunu bir gecede bir yönetmelik değişikliği ile hallettin.
    hedefin de türbanlı generaller yaratmak.

    ulan insan iki saniye düşünüp, bari bunu siyah, gri, lacivert vs.. gibi üniforma ile uyumlu bir renk yelpazesi ile ve desensiz düz türbanlarla kısıtlayalım demez mi?

    desene bakarken kör oluyordum yemin ederim.

    şimdi misal o gözaltı olayına orada silahlı bir direnç gösterilse, hadi onu da geçtim, bu ekip yolda allah korusun bir pusuya düşürlse (ülkede her gün olan bir şey sonuçta) çatışmaya bu türban ile mi girecek bu memur arkadaş? 1500 metreden aha ben buradayım demiyor mu? dağda operasyona gidecek bir türbanlı general, bu tip bir türban ile mi gezecek timi ile beraber? bir f-16 pilotu türbanlı kadının kaskının için bu çiçek desenleri mi fışkıracak nato operasyonu sırasında?

    yapmayın etmeyin.

    dedim ya, türban olur mu olmaz mı kamuda, poliste, hakimde, savcıda vs... tamamen ayrı bir tartışma konusu. fakat olursa (ki oldu) bu şekilde olmayacağı net ve aşikar. o üniformanın caydırıcılığına, otoritesine ve vereceği güvene yazık cidden.

    edit: aha bak bunu kuveyt gayet güzel halletmiş. türban yine var ama hiç abuk-subuk, üniformanın ciddiyetine zeval getirecek bir görüntü veriyor mu? vermiyor. bunu bari örnek alın arkaşım olmaz bu böyle. kot, sandalet, abuk subuk dize kadar uzayan püsküllü bluz, yirmiye yirmi devasa rengarenk çiçekler... valla anlatırken türk polisi ve emniyet güçleri adına içim daralıyor ve üzülüyorum.

    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/…countries.jpg

    edit2: sivil falan diye saçmalayanlar olmuş. arkadaşım kör müsünüz? salak mısınız? üzerindeki üniformayı görmüyor musunuz? ayrıca ne zamandan beri planlı ve bir otobüs basın mensubu ile gidilen gözaltıları sivil polisler gerçekleştiriyor?
    ayrıca şu görüntünün milyon tane yabancı haber ajansında, şu anda haber olarak geçildiği bilgisini vereyim. yani bu demek oluyor ki türk polisinin imajı budur çin'den, amerika'ya kadar. ve eminim başta devlet büyükleri olmak üzere, bizzat polisimizin yöneticilerinin de isteyeceği bir durum değildir bu.

    edit3: ooo troller doluşmuş ve beni din düşmanı ilan etmişler bile.
    bir sivil polistir gidiyor. arkadaşım mal mısınız? kadının üstündeki yelek bir üniformadır. kadın polis. bakın siz anlayın diye tane tane anlatıyorum seviyenize inip. yaaaniiii: resimde görülen üniforma içinde bir polistir.

    şimdi tekrar edelim. zira bir kerede anlayacağınızdan ciddi şüphelerim var. resimde bir polis var. üstünde polis üniformasının bir türevi olan yelek var. yani artık sivil değil. santim santim açıklamak gerekiyor biliyorum anlamanız çok güç çünkü.

    resimde gördüğünüz ve sivil olduğunu iddia ettiğiniz polis sivil değil. oradaa saklanmıyor, gizli bir gmrevde yada bir sızma harekatında değil. bildiğin açıktan planlanmış ve basın mensuplarının götürüldüğü bir baskında yer alıyor.

    anladınız mı canlarım benim?

    mevzu türban değil. onu her yerde tartışırız. buradan size ekmek çıkmaz yani.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap