1 entry daha
  • "suriye, kobane’deki savaştan kaçan 8 yaşındaki raşid oso, istanbul, okmeydanı’nda polisin zırhlı aracının çarpmasıyla hayatını kaybetti.

    polisler, çocuğu hastaneye götüreceklerini söyleyerek, raşid’i çarptıkları araçla götürdü. okmeydanı sakinleri 155’i arayıp oso’nun ezildiğini kayda düşünce başka polisler de geldi. tutanak tutulsun isteyenlere, 'türk polisi adildir. o akrepteki [zırhlı araç] polisler zaten tutanağı tutmuşlardır. ekip göndermeye gerek yok' deyip gittiler. gidiş o gidiş.

    okmeydanı ssk hastanesi’ne götürülen raşid oso’nun öldüğünü öğrendik. ölümünün üzerinden bir haftadan fazla zaman geçti. ne polisin olay yeri tutanağını gördük ne soruşturma açıldığını duyduk. ama raşid’in cenazesine ailesinden başka kimsenin alınmadığını veya olaydan hemen sonra oso ailesinin evine giden polislerin raşid’in fotoğraflarına el koyduğunu biliyoruz.

    tutanak tutulup tutulmadığını, tutulduysa gerçekten olay anından sonra mı düzenlendiğini, tutanağın içeriğini, neden 8 yaşındaki bir çocuğun fotoğraflarına el konulduğunu, buna dair resmi/yazılı bir emir olup olmadığını, raşid’in cenazesine katılımın neden engellendiğini, polislere adli/idari soruşturma açılıp açılmadığını, hatta raşid’in nasıl ve nerede öldüğünü bile tam olarak bilmiyoruz.

    raşid oso, polisin zırhlı araçlarının çarpması sonucu öldürülen onlarca kişiden biri olarak kayıtlara geçti. hayatındaki belki de tek resmi kayıt bu oldu."

    kaynak: ayça söylemez, "raşid kayıtlara nasıl geçecek?", birgün, 8 ağustos 2017
    http://www.birgun.net/…ra-nasil-gececek-173698.html
hesabın var mı? giriş yap