• önemli uyarılar'a yardım ediyoruz başlığından takip edilebileceği üzere, önce şüpheli bir yardım kampanyası başlatılmış, çeşitli tutarsızlıklar ortaya çıkınca da, önemli uyarılar ve bundan sonraki muhtemel kampanyalarla ilgili olarak büyük bir şüphe doğmuş, bu şüpheler çelişkili açıklama ve bilgilerle giderek artmıştır: (bkz: onemliuyarilara yardim ediyoruz)

    1- eğer "önemli uyarılar" insanların gözünün içine baka baka hırsızlık yapmış ve insani duygularla oynayarak ekşi sözlük yazarlarını dolandırmış ise, gönderilen bağış paralarının geri alınması ve adaletin yerini bulması için,

    2- eğer "önemli uyarılar" masum ise zan altında bırakılmaktan kurtulması için,

    3- ve nihayet, eğer ortada insanların iyiniyeti ve duyguları ile oynayarak paralarını çalmak gibi bir suç varsa, bu adiliğe ekşi sözlükte bir daha kimsenin tevessül edememesini sağlamak adına,

    adli makamlara baş vurularak durumun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. bu da, en az bağışta bulunmak kadar ahlaki ve vicdani bir görevdir.

    çünkü; eğer "önemli uyarılar", durumu ile ilgili yanlış bilgiler vererek para toplamış ise;

    1- durumu ile ilgili yanlış bilgi vererek menfaat temin etmek dolandırıcılıktır. para gönderenlerden birisi şikayet ederse dava açılır, dolandırıcılıktan hapse girer. eğer sahte hesap ya da başkalarını da buna katmışsa da nitelikli dolandırıcılığa girer.

    2- izinsiz olarak bağış kampanyası açmak ya da açmamışsa bile kendisine haksız menfaat sağlayacak şekilde desteklemek, manipüle etmek de başka bir suçtur.

    3- kampanya izinsiz olduğundan, toplanan paralardan harç ödememek de ayrı bir suçtur.

    vicdan sahibi ve adalete inanan arkadaşlarımızı göreve davet ediyorum; gelin, önemliuyarılar'ı zan altında kalmaktan kurtaralım, adaleti sağlayalım. eğer ortada insanların duygularıyla ve iyiniyetliyle oynayan bir dolandırıcı var ise de, bir daha ekşi'de buna kimsenin tevessül edememesini sağlayacak bir girişimde bulunalım.
hesabın var mı? giriş yap