240 entry daha
  • adı ankara'da çok bilinmese de fiziki konumu itibariyle ve mahallede oturanların genel sosyo-kültürel durumları göz önüne alındığında 2 sene yaşadığım mustafa kemal mahallesi derim. hele bi de barış sitesi'nde oturma şansınız varsa tadından yenmez. halen burnumda tütüyor. bilkent ve söğütözü'nün ortasında kalıyor ve onlar gibi soğuk bir iticiliğe sahip değil. hem ankara'nın popüler mekanlarına yakın hem ana yollara yakın (eskişehir yolu, anadolu bulvarı, malazgirt bulvarı, beştepe caddesi gibi) hem de şehrin ortasında adeta kurtarılmış bir bölge gibi sessiz sakin. üstelik çevresindeki onca bakanlığa ve alışveriş merkezlerine (tepeprima, cepa, kentpark) rağmen. mahallenin yerleşiminin büyük kısmını oluşturan, kentpark ile cepa'nın arkasında, havelsan'ın yan tarafında kalan kısmı, birbiri ile götgöte olmayan, hepsi bahçe nizamlı yeni ve geniş yapıları ile dikkat çekiyor. mahallenin diğer kısmını oluşturan barış sitesi ise gördüğüm en iyi projelerden biri. evler eski ve dar olsa da yeşillikler içinde şahane bir yerleşim yeri. bu kadar ağacı olmayan köyler biliyorum ben. her zaman söylediğim bir şey var, dünya kadar paran olsa da 30 yılda 10 metre boya ancak ulaşan güzel bir çam ağacını alıp evinin bahçesine dikemezsin ve bir yerleşim yerini/ konutu güzel yapan şey çevresidir. çölün ortasına saray yapsan neye yarar?
    bu doğrultuda diyebilirim ki ankara için diğer güzel yaşam alanları: mebusevleri, bahçelievler-emek ve gaziosmanpaşa'dır.
    en nihayetinde ilçe olarak her halükarda çankaya en yaşanılası yerdir. zaten bu kadar homojen bir yeri de başka bir şehirde görmedim. hemen hemen tamamı diğer ilçelerden çok farklı.
926 entry daha
hesabın var mı? giriş yap