• ülkemizin (özellikle istanbul'un) kanayan yarası taksiciler. hiç esnaf odası, cemyeti, kantonu ya da imparatorluğu ve üst çatıları gelip ağlamasın, zaten olayımız bu. çok basit basamaklarla başarıya ulaşılabilir. taksicilere mini ulaşım görevleri vererek, trafikte sadece kendilerinin olmadığını, trafik emekçisi olmalarının kendilerine trafikte bir imtiyaz tanımadığını öğretici olması en önemli noktadır.

    1- taksicilerin en sevdiği argümanlardan biri olan değişim saati (istanbul için öğlen 15:00, tam gün ortası), beşiktaş'tan güngören'e belirli bir zaman periyodunda ulaşım sağlama görevi. lisansını almasını isteyen, yolcunun halini anlamalı. evet sen orada işini keyfine göre optimize ederken, ofisinden kitlenen işler nedeniyle çok geç çıkmak zorunda kalan çalışan, bir toplantıya yetişmeli. toplu taşıma, trafik kilit ve kırılma noktalarını, yer yer yaya olarak yaya geçidinde ezilme riskini tatmalılar.

    2- taksilere üçüncü sınıf teknolojik ucuzlamış cihaz yatırımları yerine, her işlemin sonunda yolcuya otomatik fatura kesen cihazlardan getirilmesi, kredi kartı posu yerleştirilmesi.

    3- kaba, saygısız, trafik kurallarına uymayan, yolcu çeviren, yolu uzatan taksicilerin denetlenmesi için sivil denetim ekiplerinin kurulması.

    4- psikoteknik belgelerinin geçerliliği beş yıldan aşağı indirilmesi. aşırı trafik stresine maruz kalan kişilerin en az üç ayda bir merkezi trafik, ilkyardım ve öfke kontrolü üzerine merkezi olarak test edilmesi.

    5- yolcuya nereden gitmesini soran şoför. güya kral kendisi. tercihlerine saygılı. iyi de senin işin en optimali yapman, eğer belirli güzergah izlemek isteyen bir yolcu varsa bunu zaten belirtecektir. taksicilerin düzenli olarak yaşamadıkları metropollerde ulaşım testine yolcu olarak tabii tutulması. biraz düşünsün nişantaşı'ndan daha mı kestirme oluyor, harbiye'den çıkınca mı...

    6- taksicilerden oluşan belirli gruplara tedavi amaçlı karşıdan gelen araç selektör similasyonuna sokmak ve korna ile yine grup olarak mors alfabesi eğitimi.

    7- taksimetrenin açılmadığı gidilen mesafeyi %10 hata payı ile doğru hesaplama testi.

    8- kısa mesafe görevi. acıların en tatlısı. örnek olarak cihangir'den nişantaşı'na yük taşımak. bu görevi kuralına uygun geçen adam yılana deliğinde harlem shake yaptırır.

    9- korna, selektör, yakıt tüketimi ve hız olmak üzere dört yapı üzerine mühürlü sayaç koymak ve limit aşımında aşamalı olarak para hatta lisans iptali.

    10- mesleğinden şikayet edenlere üç saatlik zorunlu diğer mesleklerin şikayetleri ve altı saatlik müşteri şikayetlerinin dinletilmesi.
hesabın var mı? giriş yap