96 entry daha
  • bugünkü resmi gazete'de yayınlanan yönetmelik ile merkez memurlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmış. böylece şoförlük veya aşçılıktan uzmanlığa kısa bir çizgi çekmişler.

    madde 3 – aynı yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b), (c) ve (ç) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “b) uzman kadrosu için:
    1) lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,
    2) bakanlıkta şef, mütercim, bilgisayar işletmeni, daktilograf, memur ve santral memuru görevlerinde toplam en az 5 yıl çalışmış olmak kaydıyla en az on yıl hizmet süresi bulunmak,”
    “c) şef kadrosu için:
    1) lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,
    2) bakanlıkta mütercim, bilgisayar işletmeni, daktilograf, memur ve santral memuru görevlerinde toplam en az 5 yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmet süresi bulunmak,”
    “ç) bilgisayar işletmeni, daktilograf, memur ve santral memuru kadroları için:
    1) lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,
    2) şoför, çocuk eğitimcisi ve matbaacı kadrosunda görev yapanlar için en az beş yıllık toplam hizmeti bulunmak; yardımcı hizmetler grubunda görev yapan teknisyen yardımcısı, aşçı, bekçi ve hizmetliler için en az yedi yıllık toplam hizmeti bulunmak,”

    yukarıda maviyle işaretlediğim yerler bu kısa çizginin nasıl çizildiğini gösteriyor. şöyle ki, eğer bu bakanlıkta en az 5 yıldır şoförsen, açıktan falan bir de 4 yıllık okul bitirdiysen, içeride de bağlantıların varsa * bilgisayar işletmeni kadrosuna geçebiliyorsun. e 5 yıl da bilgisayar işletmeni olarak görev yap, hop şef oldun.

    hiçbir çalışanı, kadroyu küçümsediğim anlaşılmasın; böylesi önemli bir bakanlıkta böyle önemli görevlere gelmek bu kadar kolay olmamalı. bürokraside liyakat sistemini zaten mahvetmişlerdi ancak bu kadar ayaklar altına alacaklarını tahmin etmiyordum.

    (bkz: nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça)
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap