7 entry daha
  • hocası olmayan üniversiteleri tercih etmeyen öğrencilerin oluşturduğu durumdur. neden tercih etsin ki? hoca yok, okul yetersiz, yurt yetersiz, çoğu şehirdeki esnaf ve ev sahibi dışarıdan gelen öğrenciyi geçim kaynağı olarak görüyor.

    fen edebiyat fakültesi bünyesindeki bölümlerin formasyon saçmalığı, temel bilimlerden mezun olanların işsiz kalması, ihtiyacın çok çok üzerindeki mezun sayısı ve geleceğe umutla bakamamak sonucunda tercih yapmayan öğrencilerin varlığı, her ile üniversite yapmakla eğitim kalitesinin yükselmeyeceğini gösteriyor.

    spesifik bir bölüm veya iyi bir okulda öğrenim görmüyorsa, birçok mezun polis olmak çırpınıyor. anadolu üniversitelerinin çoğunda durum belli, kendini geliştirememiş akademisyen öğrenciye nasıl yol göstersin? eğitim alanı olan üniversitede siyaset batağına saplanmış idareciler ne kadar faydalı olabilir? hangi rektörün şu an bağımsız olduğu söylenebilir?

    eğitim politikasında ülke yararına önlemler alınmazsa, yarın bir gün ilahiyat fakültesi mezunları da dahil olmak üzere birçok mezun zarar görecek, birçok üniversitede bölümler kapanacaktır.

    evrim kelimesinin yasaklandığı bir ülkede kim biyoloji okumak ister? sanata ucube denilen yerde arkeoloji okusan ne olur? deve sidiğinin insana faydalarının tartışıldığı zamanda felsefe okumak ne işe yarar? hoşafın bilim ödülü aldığı bir kafa yapısında senin okuduğun fizik bölümünü kim ne yapsın? kahvehanelerde herkes politikacı, sen siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumuşsun ama ne anlatabilirsin insanlara?

    önümüzdeki sene daha çok kontenjanın boş kalacağına bir işarettir bu durum.

    edit: üniversite okumanın insana birçok değer katacağı görüşündeyim. insan, kendini geliştirmek için üniversiteye ihtiyaç duymayabilir ancak üniversiteler; hocalarıyla, yaşantısıyla, kültürüyle bir insana çok faydalı olur. eleştirdiğim nokta, genel itibariyle üniversitelerin ve eğitim sisteminin değersiz olmasıdır.

    mezun bir işsiz.

    edit2: merili evin uyarısıyla 'pozirif bilimler' kısmı 'temel bilimler' olarak değiştirildi. kendisine teşekkür ediyorum.

    bu sefer bir akçomar bile diyemeyeceğim; bokçomar uyardı, hoşaf bilim değil girişimcilik ödülü almış ancak okuyanlar ne demek istediğimi anlamışlardır diye düşünüyorum. beni uyaran bu bokçomarın nicki bende kalsın, kendisi deve sidiği falan içiyormuş ve işsiz olmama şaşırmamış.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap