36 entry daha
  • ortadoğu, bütün 19. yüzyıl boyunca avrupa ülkelerinin artan ekonomik girişkenliklerine tanık oldu. avrupalılar yatırımlarını genellikle iletişim araçları için kullanmışlardı: limanlar, demir yolları, kanallar.

    en meşhur olan süveyş kanalı, akdeniz ile kızıldeniz'i birbirine bağlar. fransız ferdinand de lesseps'in eseri olan kanal,fransa ile ingiltere'yi ciddi politik çatışmalarla karşı karşıya getirir. zira kanalın kontrolünü elinde tutan,mısır'ı da kontrol altında tutacaktır. sonuçta ingilizler ülkeyi 1882'de işgal ederler ve kanal ortaklığı eşit paylarla fransız ve ingilizler arasında paylaşılır. kanal, mısırlılar için, sadece avrupalılar kendi topraklarını kuşattıkları için değil, avrupa için ifade ettiği önem nedeniyle, fransız ve ingilizler'in, mısırlılar'ın ''ulus'' olma hakkını yani bağımsızlıklarını tanımayı reddettikleri için yabancı hakimiyetinin sembolü haline gelmiştir.

    süveyş kanalı'nda çalışmalarda yerli el emeğine ihtiyaç duyulmuştur ama mısırlılar'ın protestoları sonucu dönemin en modern makineleri getirtilmiştir.

    süveyş kanalı 1809'da törenle açılmıştır.

    mısır hükümeti kanalın açılış törenlerinde avrupalılar'ın, bağımsızlıklarını tanıdıklarını zannetmiştir. oysa kanal, avrupalı güçlerin yeni mücadele sahası olmuştur. bunun yanında avrupalılar ''uluslararası durum'' kabul etmeye hazırdılar, yani mısır'ın yansızlaştırılması ve ortak yönetilmesi 1888 konvansiyonu kanalın yönetmenliğini bu yönde belirleyecektir.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap