2045 entry daha
  • en son 3-4 sene önceki halini deneyenlerce kötülenen os.
    5.1 versiyonundan itibaren, her yönüyle kusursuzluğa yaklaşmıştır ve ios'tan daha çok özellik sunar.

    ** telefonlarda şu tip limitsiz kullanımlara, performans kaybı da yaşatmadan imkan verir. çoklu görev yapabilir veya youtube videosunu ön planda - arka planda oynatabilirsiniz. pencere boyutlarını pc'deki gibi ayarlayabilirsiniz.
    ayrıca, samsung edge menu gibi yan menüler ya halihazırda gelir ya da eklenebilir.
    ** iki tıkla görüntü/video-sesi smart tv'ye yansıtabilir veya tv'deki görüntü/video-sesi telefona yansıtabilirsiniz. telefonun kulaklığını, tv'nin kablosuz kulaklığı niyetine kullanabilirsiniz.
    tv'ye yansıttığınız görüntüyü, tv kumandasıyla da yönetebilirsiniz.
    ** wireless direct aracılığıyla pc'ler, herhangi bir android telefon ve android/tizen smart tv'yle hızlıca dosya transfer edebilirsiniz. ayrıca, telefonu tv'nin kablosuz harici diski olarak kullanabilirsiniz. bu kullanımda, herhangi bir filmi ve videoyu(4k dahil), smart tv'nizde anlık dosya gönderim yöntemiyle stutter'sız oynatabilir ve filmi tv kumandasıyla yönetebilirsiniz. tabii bluetooth ve nfc ile transfer de mümkün.
    ** basit bir dönüştürücü aparat ile telefona flash disk ve harici hdd bile bağlayabilirsiniz.
    ** torrent (utorrent vb.) desteği sayesinde, her tür filmi izleyebilirsiniz. istediğiniz filmi netflix gibi uygulamalarda bulamadığınız ve film izleme sitelerinin player'larını, çevirilerini falan beğenmediğiniz durumlarda kolaylık sağlar. ayrıca, torrent'lerin doğrudan harici disk'e indirilmesini sağlayabilirsiniz.
    ** store haricinden yazılım kurma imkanı sayesinde, homm 3 gibi tablete özel oyunları telefonda oynayabilir, google earth gibi türkiye store'da gözükmeyen yazılımları kurabilirsiniz.
    ** dosya yöneticisi sayesinde, bütün dosyaları kendiniz kontrol edebilirsiniz. mesela bir fotoğrafı yönetici üzerinden sildiğinizde, telefondan silinir ama samsung cloud'tan silinmez. galeride gözükmeye devam eder.
    ayrıca, büyük markaların sunduğu entegre cloud hizmetleri, icloud gibi sınırlayıcı değildir. google fotoğraf uygulamasını kullanmak istemiyorsanız, bu da bir avantajdır.
    ** vr daha iyi desteklenir. samsung kendi vr cihazını da çıkarmış ve oculus tabanlı yazılım + marketi sunmuştur.
    apple muhtemelen, vr içeriğin yaygınlaşmasını ve 2k-4k çözünürlüklü telefonlarını çıkarmayı bekliyor. bu yönüyle, anlaşılabilir bir durum.
    ** launcher, tema ve arka planı kafanıza göre seçebilir, telefonu bambaşka arayüzler ve renk seçenekleriyle kullanabilirsiniz. widget desteği de daha işlevseldir.
    ** donanımların saat hızlarını, kullanım yüzdelerini, sıcaklıklarını anlık takip edebilirsiniz. meraklılar ve yeni telefona geçmenin performans artışı getirip getirmeyeceğini görmek isteyenler için anlamlı olabilir.
    ** android'teki chrome browser, safari ve ios chrome'dan daha kullanışlıdır. link bölmesini sürükleyerek sekmeleri gösterme işlevini sık sık kullanıyorum.
    ** samsung gibi üreticiler, default olarak, sesi geliştiren özellikler ve genel equalizer sunuyor. oled ekranla bağlantılı olarak, tüm videolara post-hdr de uygulanabiliyor*.
    ** lüzumsuz kısıtlamalar barındırmaz. mesela ekran parlaklığını veya netflix'teki videonun zamanını, kaydırmak yerine çubuğun bir noktasına dokunarak da değiştirebilirsiniz*. veya stok android'le gelen kamera uygulamalarıyla bile, iso seviyesi, exposure ve white balance gibi detaylı ayarlar yapabilirsiniz. karanlık ve loş ortamlar göründüğü haliyle çekilebilir ve ışık kaynaklarını çekerken ciddi fark yaratır

    not: saydıklarım, root veya custom rom gerektirmeyen, standart özelliklerdir. bazı işlevler, iphone'a da jailbreak ile kazandırılabilir; ancak yeni ios versiyonları için jb'i beklemeniz gerekebilir ve jb garantiyi riske atmak demektir.

    not 2: ios'u kötüleme maksadında değilim. mesela, ios cihazlarda, ekranın tepki süresi android'ten daha kısadır.
    taptic engine ve tam ekran 3d touch, donanımla alakalı olsa da, çekici özelliklerdir.
    ve diğer cihazlarınız halihazırda apple ise, airdrop ile dosya transferi yapabilir, cihazları eşgüdümlü kullanabilirsiniz. parasını veririm derseniz, apple tv ile, biraz hantal bir yöntemle de olsa, tv'ye görüntüyü aktarabilirsiniz.

    ancak, mobil cihazında instagram ve whatsapp'tan fazlasını isteyen kullanıcıların çoğu için, android'in ağır bastığı bir gerçektir. apple 2014 yılında 4.7 ve 5.5 inç cihazlarını sundu ama ios hala kendini buna yeterince uydurmuş değil. yıl oldu 2017, ios 11'de mobil verinin kontrol panele eklenmesini konuşuyoruz*

    edit: birkaç düzenleme.
424 entry daha
hesabın var mı? giriş yap