• the conjuring türkçeye çevirisi ile korku seansı serisinin şeytan çıkartan ve iblislerden koruyan ana karakterleri. burada bahsedilenlen filmden çok kendi hayatlarındaki gerçekler. edward warren miney lorraine rita warren ikilisinin hikayeleri de sonraları filmlere konu olacaktır.

    edward, amerika birleşik devletleri deniz kuvvetleri'nde polis memuru iken kendini demonolojist, yazar ve öğretim görevlisi olarak eğitmiş. lorraine medyum olarak çalışmaktadır. çift daha sonra new england society for psychic research adlı grup kurmuştur. 10.000'den fazla olay incelediklerini açıklamışlardır.

    the conjuring filminde bahsi geçen evlerindeki eşyaları sakladıkları yerse, the warren's occult museum olarak geçmekte ve hikayenin başındaki annabelle bebeği aşağıdaki linkte gerçekte görülmekte. tabi gerçek halini görünce hayal kırıklığına uğradım. bizdeki eski haliyle mahmure bebeklerden hallice.

    https://www.youtube.com/watch?v=6jlfmb-gwxy
    https://www.youtube.com/watch?v=-ubo9kukxr4

    sinemadaki birçok filmin de esin kaynağı olmuş kendileri. amityville ve annabelle bebeği. amityville olayı için de sonrasında gerçek olmadığı anlatılmış.

    https://www.youtube.com/watch?v=b8wvg47kiok

    https://www.youtube.com/watch?v=v4wvdflyr74
hesabın var mı? giriş yap