• maçka'da bu hayattan gencecik yaşında alınan eren bülbül'ün annesinin 13 çocuk doğurmuş olmasına istinaden recep tayyip erdoğan'ın söyledi söz.

    "az önce eren’in annesiyle görüştüm. allah rahmet eylesin. eren kaç kardeş biliyor musunuz? bunlar 13 kardeşler. anneye bak anneye. ayşe hanım’ın 13 evladı vardı bir tanesi de eren’di.

    bana dedi ki, 'siz en az 3 dediğiniz zaman ben yanlış mı yaptım diye düşündüm' dedi. dedim, 'olur mu? sen allah’ın ve resulü'nün dediğini yaptın. sen cenneti 13 evladınla teminat altına aldın.az önce eren’in annesiyle görüştüm. allah rahmet eylesin. eren kaç kardeş biliyor musunuz? bunlar 13 kardeşler. anneye bak anneye. ayşe hanım’ın 13 evladı vardı bir tanesi de eren’di.

    bana dedi ki, 'siz en az 3 dediğiniz zaman ben yanlış mı yaptım diye düşündüm' dedi. dedim, 'olur mu? sen allah’ın ve resulü'nün dediğini yaptın. sen cenneti 13 evladınla teminat altına aldın."

    http://www.hurriyet.com.tr/…ybedenler-oldu-40548959

    burada mesele bir annenin, kadının, insanın siyaseten benimsediği bir kişinin söylediği bir cümle ile kendi yaşantısını karşılaştırması değildir. cehalet vs. hiç değildir.

    amma velakin sorun cumhurbaşkanı olarak modern bir devletin başında olan kişinin cenneti müjdeleme hakkı ve yetkisini kendisinde görmesidir. anayasa, seçimler gibi dünyanın en laik kurumları aracılığı ile iktidar ol, sonra bir insana cenneti müjdele. o zaman demezler mi "arkadaş imamlık veya fıkıh alimliği, ulemalık yapacaksan istifa et makamından ve din görevlisi ol"

    kendilerini eleştirenler her fırsatta "siyaset yapacaksan makamını bırak siyasete gir" demeyi çok iyi biliyorlar. madem öyle herke ne iş yapacaksa onu yapsın. din alimliği yapacaksa cumhurbaşkanlığından istifa etsin. yok cumhurbaşkanlığı yapacaksa insanların dini inançlarını siyasete alet edip cennet müjdelemesin.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap