22934 entry daha
  • jaime'nin azor ahai olma ihtimali ile ilgili bir yazı okudum.çevirip yazıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.

    not:sezon 7 bölüm 5e kadar spoiler ve ilerisi için tahmin içerir.

    --- spoiler ---

    valyrian sözlüğüne göre lord ve ışık kelimelerinin karşılığı '' aeksio'' ve '' ondos''(sanırım jon'u döndürürken bolca söylüyordu bu iki kelimeyi ).fakat altın ve el kelimelerinin karşılığı ise '' aeksion '' ve ''ondos''.yani melisandre altın eli olan birini aramalıydı belki de.hemen çok saçma demeyin missandei çevirme hatalarından bahsetmişti daha 1-2 bölüm önce yine olabilir.

    ayrıca azor ahai'nin karısını öldürdüğü biliniyor.biz bunu sevdiğini öldürüyor olarak alırsak jaime cersei'yi öldürecek olabilir.hatırlatayım kehanette küçük kardeş seni öldürecek diyordu.jaime saniyelerle de olsa cersei'den küçük.

    teoriyi destekleyen bir başka durum ise geçen bölümden.şuçizimdekileri dikkatli inceleyin.bize göre soldakinin sağ eli sanki takma gibi ve diğerlerinin aksine kılıcını sol elinde tutuyor.tabi o resimdekiler kurtarıcı mı yoksa akgezenler mi ya da bilmediğimiz birileri mi onu bilmiyorum.

    dediğim gibi bu bir teori.hatta biraz zorlama bile olabilir.ben beğendim paylaşayım istedim.

    son olarak azor ahai'nin kılıcı karısından önce aslana sapladığı biliniyor.bu jaime'nin içindeki lannister'i(aslanı) öldürecek olması ile ilgili bir metafor da olabilir.

    --- spoiler ---
19334 entry daha
hesabın var mı? giriş yap