149 entry daha
  • justin massey: "şimdi geriye çekilin ki tekrar savaşabilesiniz."

    stannis baratheon: "sana kalsa buradan kaçıp dar deniz'in karşısına bir ordu toplamak için geçelim dersin."

    justin massey: "evet majesteleri.bittersteel'in kızıl çayırlar savaşından sonra daemon blackfyre öldükten sonra yaptığı gibi."

    stannis baratheon: "bana tarih anlatma, sör. daemon blackfyre bir asiydi ve tahtı gasp etmek istiyordu, bittersteel ise piçin tekiydi.kaçtığı zaman daemon'un oğullarından birini demir taht'a oturtacağına yemin etti.bunu asla yapamadı.kelimeler rüzgardan ibarettir ve dar deniz'in ötesine sürülenleri götüren rüzgar, onları çok nadir geri getirir. viserys targaryen denen çocuk da dönmekten bahsediyordu.ejderha kayasında parmaklarımın arasından kaçtı da ne oldu? hayatını satılık kılıçların peşinde koşturarak geçirdi.özgür şehirler'de ona 'yalvaran kral' dediler. eh, ben yalvarmadığım gibi kaçmam da. robert'in varisi ve westeros'un gerçek kralıyım.benim yerim adamlarımın yanıdır."

    -----------------------------------------------------

    "eddard stark'ın intikamını neden alayım? adam benim için hiçbir şey ifade etmiyordu. ah, robert onu severdi. bir kardeş gibi severdi hem de, bunu kim bilir kaç kez duydum? onun kardeşi eddard stark değildi, bendim ama bana olan tavırlarından hiç anlaşılmazdı kardeş olduğumuz. fırtına burnu'nu onun için savundum. mace tyrell ve paxter redwyne duvarlarımızın dibinde ziyafet sofraları kurarken adamlarım açlıktan öldü. peki, robert bana teşekkür etti mi? hayır. kuşatmayı kırdığı için stark'a teşekkür etti. biz ot ve fare yiyorduk. robert'ın tek emriyle koca bir donanma kurdum, ejderha kayası'nı onun adına aldım. elimi sıkıp, "iyi iş çıkardın kardeşim, ben sensiz ne yapardım" dedi mi? hayır. willem darry'nin, bebeği ve viseys'i alıp kaçmasına izin vermekle suçladı beni, sanki durdurabilirmişim gibi. on beş yıl boyunca onun konseyinde oturup jon arryn'ın diyarı yönetmesine yardım ettim, ağabeyim sarhoş olmakla, fahişelerle yatmakla meşguldü. jon öldüğünde sevgili ağabeyim beni el ilan etti mi? hayır. dörtnala at koşturup arkadaşı ned stark'a gitti ve bu makamı ona teklif etti. bu karar ikisi için de iyi olmadı. gördük."

    stannis baratheon
208 entry daha
hesabın var mı? giriş yap