180 entry daha
  • ikinci dunya savasi'ndan sonra unu ve sayginligi giderek artti. batı felsefesi tarihi 1945'te yayimlanir yayimlanmaz abd ve ingiltere'de en cok satan kitaplar arasina girdi ve yillarca russell'in baslica gelir kaynagi oldu.

    gozlemleri sonucunda cikardigi analizler ve verdigi tavsiyeler dusunduklerimle benzer olan matematikci ve yazar. insan boyle bir yazari okuyunca ikinci ben'i bulmus veya cok yakin bir dost edinmis gibi oluyor. sizden yillar sonra bile baska bir insani mutlu edip onun cok yakin dostu olabiliyorsunuz. eserleriyle ölümsüz olma budur.

    kendileri icin dunyada yapacak hicbir sey kalmamis oldugu kanisi tasiyan yetenekli genclere onerim sudur: "yazmaya calismaktan vazgecin; bunun yerine yazmamaya calisin. dunyaya acilin, bir korsan olun, borneo'da bir kral, sovyet rusya'da bir isci olun; ilkel fiziki gereksinimlerin hemen hemen butun enerjinizi yutacagi bir hayata baslayin."

    "amerika'da herhangi birisine ya da ingiltere'de herhangi bir isverene, hayattan zevk almasina en fazla neyin engel oldugunu sorarsaniz "yasamak icin mucadele" cevabini alirsiniz... yasamak icin mucadele diyenlerin gercekte belirtmek istedikleri, basari icin mucadeledir. bu mucadeleyi yapanlarin korktuklari sey ise, sabah kahvaltisini bulamamak degil, servetlerini artiramama olasiligidir."

    the conquest of happiness
    mutlu olma sanatı
    bertrand russell
323 entry daha
hesabın var mı? giriş yap