40 entry daha
  • bakkal ahbabım hüdaverdi'ye bu konu hakkında ne düşündüğünü sordum;

    'bacanak b-34'de oturan lütfi bey'i bildin mi? aha kalite diye o adama derim ben. neden mi? ilkin bindiği arabaya bak; adam audi a8'e biniyor. eski model ama olsun. adamın arabası kalite.
    sonra davidof cığarası içiyor ki cığara da mühim bu mevzularda.
    ayrıca hanımı frenk ki bu üçüncü evliliği, bundan öncekiler de rus'muş. yani adam bildiğin padişah aklında ve de sultan yolunda yürümekte.
    zabahınan görüyom iki tane köpeğinen koşuya çıkıyor ki, tövbe onlara köpek diyenin avradını eşşek kovalasın, bildiğin ejderha yavrusu hayvanatlar. geçen bizim çıraklardan biri servis atarken asansörün yanında buna 'hoff' demişler de garibin aklı başından gidivermiş, korkudan donuna kaçırıvermiş, o gün 2 saat izin verdim gitsin donu mintanı değiştirsin diye. adamın köpeği senden benden çok et yemiyorsa ben de aha bu bıyıkları kökünden kazıtırım şart olsun. satmayıp da tarihi geçeyazan olan eti, böbreği, tavuğu 'lütfi bey senin arslanlara bak ne getirdim. yarına tarihi geçiyor, yesin kuvvetlensin babayiğit pehlivanlar' diye sırıtarak götürüverdim mi hiç sormaz usulca gülümser, giriş fiyatından alıverir. öz babam gibi severim ben onu öz babam gibi.
    hele ki bir parfüm sürer 100 metreden alırsın kokusunu, bildiğin cennetül amber kokusu. bu erkek halımınan benim bile bazen göynüm bi hoş olur. aramızda kalsın lütfi bey'den parfümün adını alıp bizim almanyadaki kayınçoya getirttim. aha böyle mavi adam vücudu gibi şişesi var. pavyona neyim giderken az vuruyom saça, boyuna; avratlar koklaya koklaya akıllarını yitiriyor yanımda inliyorlar gardaşlık.
    baba 60 yaşında ama her sabah gelir yarım saat yüzer üstüne bir de kültür fizik jimnastik yapar duşunu alır gider. yaşına aldanma sen onun makina da mitralyöz gibi çalışıyordur.
    saçlar rahmetli ibrahim erkal, dişler tarık akan...
    kredi mredi kartı hak getire. sepeti doldurur şakkadana nakit öder. 'keş iz dı king hüdaverdi efendi!' der bana. bildin mi ne demek? hah. nakit kral demekmiş. adamın krediyle kartla işi yok. keş babası ve de ayriyetten gariban babası. elemanlar su çıkarır. yalandan iki de oflar puflar alçaklar. ellerine sıkıştırıverir yirmiliği. kapıda cığara içip 'aman patron belim höyle, canım patron sırtım böyle' diye gevelenen ibişler 'lütfi bey'e iki damacana su!' dedim mi birbirleriyle vuruşup yumruklaşırlar illaha ben gidecem deyi.
    amma en möhimi ne biliyon mu deyzemin evladı? karşısında kim olursa olsun selam verir, adam yerine koyar sohbet eder. git sor şu temizlikçilere hepsi lütfü bey kral adam der. niye? çünkü gerisi bunları it, köpek yerine bile koymaz iken, lütfi baba bayramda gelir ellerini sıkar, kurban kestirince komple aha bu gördüğün garip, gurebaya dağıtır.
    velhasılkelam kaliteli dedin mi benim aklıma lütfi bey gelir lütfi bey ki, heykelini döksen taşşaklarına beton yetmez!'
    dedi.

    edit: bakkal hüdaverdi için bkz;
    #72489531
691 entry daha
hesabın var mı? giriş yap