7 entry daha
  • bugün itibariyle şöyle bir gelişme oldu. okumakta fayda var. entrynin öfkeyle yazılmış kısmını siliyorum. okuyanlara faydalı olacağını düşündüğüm kısım kalıyor.

    stubhub nedir? yasal karaborsa sitesi. satıcı var, alıcı var, bunlar aradaki güvenliği sağlayıp komisyon alıyorlar.

    alıcıysanız siz biletinizi satın alıyorsunuz. isterseniz 10 gün önce satın almış olun, hesabınızdan paranız çıkıyor ancak satıcının keyfi ne zaman isterse biletiniz o gün geliyor. son güne, hatta son saniyeye kadar gelmeyebiliyor.

    tüm bu süreç esnasında da stubhub'dan hiçbir geri dönüş yapılmıyor. (bir tek pasolig için tc numaramı sordular. o kadar)

    benim 4 gün öncesinden satın aldığım biletim hiç gelmedi. hatta sonradan öğrendiğime göre, benim satın aldığı bilet gerçekte satışa bile sunulmamış. deplasman bileti satın almıştım. ama o maçın deplasman biletleri benim satın aldığım günden 2 gün sonra satışa sunulmuş. satıcı kafasına göre fiyat sallamış, koltuk sallamış, siteye ilan koymuş. karaborsa olduğu için böyle ihtimaller var.

    firmanın en büyük sorunu; bu arkadaşların ulaşılabilir bir telefon numaraları yok. ya sitelerine yazıyorsunuz ya da mail atıyorsunuz. ben maç günü sabahtan akşama kadar ikisini de defalarca kez yaptım ve hiçbir şekilde cevap vermediler. 21.45'teki maçın başlamasına 2 dakika kala, "satıcı biletinizi yüklememiştir. paranız iade edilecektir." şeklinde mesaj attılar.

    tamam biletim gelmeyecek olabilir, aksaklıklar olabilir sonuçta siz, satıcıya göre hareket ediyorsunuz yapabileceğiniz bir şey yok. ama bunun haberi maçın başlamasına 4 dakika kala mı verilir? satıcıyla hiç mi iletişim kurulmaz? belki ben başka şehirden geliyorum maçı izlemeye. ne olacak bu durumda? iletişim ömeli.

    bu siteden alışveriş yapıp sorun yaşayanların çoğunluğu, siteyi ilk kez kullananlar oluyor. çünkü insanlar google'da en üstte çıkınca biletix tarzı bir site olduğunu düşünüyorlar. hayır öyle değil. bilet alırken burayı kullanmak isteyenlere tavsiyem, son dakika bileti, online bilet gibi ibarelerin ne anlama geldiğini öğrenip ona göre hareket etmenizdir.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap