91 entry daha
  • gerçekten çok yoruldum ya. türk insanına e-ticaret yapmaktan daha zoru yok.
    bu halka eğitim verilmeli çünkü artık mecalim kalmadı.

    herkes sanki bir dükkana girmiş de, tezgahtar arıyor gibi davranıyor.
    heryerden bin çeşit reklam yapıyoruz, tüm reklamlar, reklam verilen ürünün sitedeki linkine gidiyor. ürüne ait onlarca fotoğraf ve açıklama metni var.

    ama yetmiyor. herkeste aynı sorular; nerden satın alabiliriz? bu ürün ne kadar? sipariş vermek istiyorum yardımcı olur musunuz? ürünü nasıl alabiliriz? telefon numaranız var mı sipariş vermek istiyorum?

    bıktım ya, burama kadar geldi. site koymuşuz, siteyi olabilecek en basit şekilde bırakmışız yeter ki girip alsınlar diye. hiç kimse hiçbir şart altında siteye gitmiyor. herkes başında birer tezgahtar arıyor.

    herkes masrafları düşürmek için e-ticarete yönelmiş durumda ama iş normal dükkan işletmekten beter hale geldi. bu kadar kişinin girdiği bi mağazada 5 tane tezgahtar yetiyorsa, bu insanların düzenli sorularını yanıtlamak ve onların sipariş vermesini sağlamak için en az 10 tane sosyal medya ve whatsappçı gerekiyor. en az. en az.

    türk insanı her boku ayağına bekliyor kısaca ve iş böyleyken e-ticaretin gelişmesi her dakika daha da zorlaşıyor.

    kadın bana siteden fotoğraf atıyor: "bu ürünün fiyatı nedir?", küçük ekranlı telefonunu 1mm aşağı scroll etse fiyatı yazıyor (evet bu bir ux hatası olabilir ama yine de bahane değil).

    gerçekten yoruldum. dükkanda satış yapmaktan daha zor bir hale geldi bu iş.
    herkes instagramdan, wahtsapptan almak istiyor. hiç kimse siteye girip sipariş doldurmak istemiyor. hekres geyik peşinde, herkes verdiği sipariş hakkında konuşmak istiyor. el ile hazırlanan bir ürünse herkes dakika dakika fotoğraf istiyor.

    bıktım oğlum hepinizden. bu halktan bıktım. gerçektne burama kadar geldi.
256 entry daha
hesabın var mı? giriş yap