1 entry daha
  • mevcut komunist ulkelerle hicbir catismaya girmeyen kapitalist ulkeler ust yonetimi nato'nun, kendi insanlari uzerinde uyguladiklari baski ve terorun ideolojisi.
    asil olarak, o gunun kosullarinda "kendisini mulkiyetin boyundurugundan kurtarmis" gorunen ulkelere ozenmemesi icin, her kapitalist ulkenin insanlarine sahip cikmasi gerekiyordu.
    nato ve gladio tipi orgutlenmeler, sosyalist ulkelerde sadece casusluk faaliyetleri yuruturken, kendi ulkelerinde kanli eylemlere yoneldiler. bunlar arasinda rejim karsiti orgutlere sizmak, hatta bazilarinin olusumlarina destek olmak, karsi orgutlenmeler yaratmak, sari sendikaciligin desteklenmesi ve psikolojik savasin her turlusu sayilabilir.
    gunumuzde reel sosyalizm deneyini surduren ülke sayisi -seklen de olsa- pek bulunmasa da, anti komunizm faaliyetleri sona ermeyecektir. cunku uretim araclarinin ozel mulkiyeti ve mulksuzler varoldugu gibi, komunizmin teorik altyapisini olusturan tahliller, ekonomik ve felsefi doktrinler ortadan kaldirilamamistir.
    kapitalizm varoldukca, anti komunizm varolacaktir.
    var mi yok, yok mu var?
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap