8 entry daha
  • tayyip erdogan burada guzel seyler anlatmak istemis elbette. memleketin girisimcilere ihtiyaci var. ama firsatci, komprador, tuccar burjuvaya degil, teknoloji uretecek, turkiyeyi gelismis ulkeler seviyesinde rekabet edebilecek bir duzeye getirebilecek bir burjuvaya. bunun da egitim olmadan gerceklesmesi pek mumkun degil. sayin basbakan insanlari firsatciliga tesvik edecek, ogut veren mahalle bakkali tarzi soylemler yerine, girisimci, yetenekli, egitimli gencligin onunu acacak icraatlere, ornegin faizlerin dusurulmesine, bankacilik sisteminin adam edilerek, kapasitesi olan egitimli genclere is kurmalari icin kredi imkanlari saglanmasina yogunlassa daha iyi olur. ayrica bu ulkenin sadece girisimcilere ihtiyaci yok, egitimcilere, doktorlara, muhendislere, iscilere de ihtiyaci var. onlari sefil hayat suren insanlar olarak gostermek nasil bir zihniyetin eseridir? sizin goreviniz onlarin da hayat standartlarini yukseltmek degil mi?

    "arkadaslar okurken ben futbol oynuyordum. firsatci, girisimci kisiligimi golculuk yaptigim donemlerde edindim. tuccar oldum, bayi oldum, apartmanlar diktim, oglumu dunya bankasina bile soktum. onlar ise simdi benim kazancimla kiyaslanirsa sefil bir hayat suruyor. benim kazandigim bile bana zor yeterken onlar nasil yasayabiliyor anlamiyorum. hem zaten insanligin basina ne geldiyse aydinlanmadan geldi. ondan once ne guzel bir hayati vardi firsatcilarin, dinin duzenin bekciligini yaparken. "

    gibi bir anlam cikardim ben daha cok bu vecizeden, bir eziklik sezinledim inceden inceye. madem oyle bunca sakirt niye amerikalarda okuyor, memleketin dovizine yazik degil mi diye aklina kotu kotu seyler geliyor insanin.

    (bkz: basbakanin aslinda demek istedikleri)
    (bkz: takiyyeperver kalkinma firkasi)
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap