4 entry daha
  • bugün su orucumun 4. günümdeyim.zaten 5 haftadır akupuntur yardımı ile bir zayıflama diyetine girmiştim ve gerçekten önceki diyetlerime göre ağır bir diyetti.
    if araştırırken dr. jason fung videolarına denk geldim ve adam bunun hakkında bir kitap yazmış ropörtajlarını filan izledim.sonra youtubde bir sürü su orucu tutan kişi videosu izledim.sadece zayıflama değil,detox,hastalıklardan arınma,cilde faydası gibi bir sürü özelliği için insanlar her yaştan 3,5,10,15,21,28,40 gün sadece su içerek aç kaldıkları deneyimlerinin videolarını paylaşmışlardı.bunlar yapıyorsa ben haydi haydi yaparım deyip ben de başladım.
    annemim tepkisi dehşete düşmek şeklinde oldu zaten.ona detox yapıyorum falan diye geçiştirdim.şu an bile korkuyor bi şey olacak diye..
    neyse gelelim nasıl geçiyora.. ilk gün normaldi.zaten diyette olduğum için vucut açlığa alışkındı.sorunsuz atlattım.2.gün hafif bir baş ağrısı ve tabiki güçsüzlük ve başdönmesi vardı.
    en zoru videolardaki kişilerin de söylediği gibi 3. gündü.sarsıntılı bir baş ağrısı, halsizlik,yemek isteği beni bezdirdi.annem bir de yoğurt çorbası yapmıştı ki buram buram kokuyor.bozmaya karar verdim.yarın sabah kalkar bir kase çorba içerim dedim.aslında içmemem lazım çünkü zaten diyetteyim.orucu bozsam yiyeceğim şey salata yoğurt bir nevi bozduğuna değmez.halbuki benim canım patates kızartması pizza falan istiyor..ahh yazması bile çok kötü...
    sabah düne nazaran başağrısı ve halsizlik olmadan uyanınca dur bakalım bozmadan devam edeyim dedim.şimdilik gittiği yere kadar götürüyorum.
    bu arada 2 kilo verdim.bence çok az.ama ben tatildeyim.hiç bir aktivite yapmadım.buna bağlıyorum.yaptığım şeyler paso yatıp film dizi izlemek muhtemel bundan.normalde daha fazla kilo kaybı oluyor çünkü.hem de diyetle 2haftada vereceğim kiloyu 4günde verdim.bu bile kar benim için..

    5.. gün editi: yarın bitiriyorum su orucunu.sebebi bayram gelmesi.bu arada bugün acayip iyiyim.ne bir baş ağrısı ne açlık ne de enerji düşüklüğü hiç biri yok.gayet normal 3öğün yemek yediğim günlerdeki gibiyim.allahım çok sevdim ben bu işi.

    bişey daha...vucut ketozis halde olduğu için yani yağ yaktığı için ağzımda garip bir tat vardı.sürekli beni rahatsız ediyordu.tadın geçmesi için bir yudum su alıyorum tamam ama 2dk sonra tekrar başlıyor.sonra kendi kendime ağzımda maydonaz ya da nane mi gevelesem dedim ama evde ikisi de yok.annem de salatalık at ağzına dedi.dolaptan salatalık çıkarıp 1lira şeklinde kafasından kestim ve ağzıma atıp yutmadan ağzımın içinde çevirmeye başladım.anında gitti tat.bunu niye önceden akıl etmedim diye kızıyorum kendime çünkü günlerdir ağzımdaki o tat beni bezdirmişti.şu an çok mutluyum.yarın son gün.tekrar edit gelecek.

    6.gün: su orucunu bitirdim.regli sancısı da eklenince sırtım çok ağrımaya başlamıştı.şu an çok iyiyim ve çok mutluyum.açılışı şehriye çorbasıyla yaptım.bir kaç gün normal takılıp bayramın son günü tekrar başlayacağım.bu sefer daha uzun olmasını planlıyorum. 6 günde 4kg vermişim.niyetim bir 10 kg daha vermek.sanırım 10-15 gün oruçlu kalmam gerekecek.
533 entry daha
hesabın var mı? giriş yap