6 entry daha
  • hamilelik döneminde asla yapılmayacaklar listesinde olan, doğumdan sonra ise cankurtaran muamelesi yapılan eylem.

    etrafımda hamilelik döneminde kendinden oldukça emin konuşup "ayyy asla tablet, telefon vermeyeceğim çocuğuma, biz de kendi kullanımımızı sınırlayacağız. televizyon bile açılmayacak evde. ben onu kitaplarla, oyunlarla büyüteceğim." diyen kim varsa başarısız oldu. bebekler ya tablet ya televizyon başında, anne-babaların ise telefon ellerine yapışmış durumda.

    çocuk zaten sabır zorlayan bir varlık. büyüme dönemi oldukça zorlayıcı ve yorucu oluyor. özellikle annenin sosyal hayattan uzak kalması, hatta öz bakım meselelerinde bile kendisine yeterince zaman ayıramaması başlı başına sıkıntı yaratıyor. ama çocuğun da bebeklik ve erken çocukluk dönemi heba edilmemeli. çocuğunu televizyonun karşısına oturtup her şeyi çocuk televizyon izlerken yapan anneler biliyorum. emin olun o çocuktan hayır gelmiyor, annelerden de...

    çocuğu teknolojiden uzak yetiştirmek de günümüz için çok doğru değil tabii ki ama belli sınırlandırmalar getirmek en mantıklısı gözüküyor. özellikle bebeklik döneminde teknolojik aletlere hiç temas ettirmemek, erken çocukluk dönemindeyse kısa süreli ama kaliteli temaslarda bulunmasını sağlamak faydalı olabilir.
250 entry daha
hesabın var mı? giriş yap