557 entry daha
  • 4 senedir öğrencilerimi hazırladığım oldukça rahat bir sınavdır fakat çalışmanız gereken yerleri iyi bilmeniz lazım.

    okuma kısmında doğru, yanlış ve böyle bir bilgi yok kısımları vardır. bu ve diğer soru tiplerinde öğrencilerin ciddi olarak sözcüklerin eş veya yakın anlamlılarını kestirebilmeleri gerekmektedir. soru kökünde yalnızca, hepsi gibi ifadeler varsa teyit etmeleri gerekmektedir. bir bilginin net olarak aksi iddia edilemiyorsa ve bilgiye dair delil yoksa böyle bir bilgi yok denmelidir.

    listening kısmında ilk section kolaydır. burada ilginç bir şekilde çoktan seçmeli kısım zordur. çünkü fake atıyorlar. önce doğru gibi duyup işaretleyebileceğiniz bir bilgi geçer sonra o bilgi çürütülür. buna dikkat etmek gerekir.

    writing iki aşamalıdır. birinde o her yerde öğretilen 5 paragraflık kompozisyon formatı işinize yarar, ama şart da değildir eğer organizasyonunuz kontekst ile uygun ise.

    diğer writing ise data yorumlama, grafik analizi ise tek tek orada yer alan bilgileri referans alarak açıklamanızı gerektirir. sonunda genel bir artış, yönelim vb. bir yoruma açık bir nokta varsa onu da yazarsınız. örnekleri çok, formatı öğrenilince göründüğü gibi zor değildir. uzun bir yazıya da gerek yoktur.

    şimdi aslında bence en çok üstünde durulması gereken kısım speaking kısmıdır. sorular kendini tekrar edebilir. özellikle 1. kısmında. iyi hazırlanıldığında kestirilebilir.
    ikinci kısımda konuşmacıya süre verilip bir konu hakkında 1-2 dakika konuşması beklenir. son kısım ise biraz daha karşılıklı tartışma şeklindedir bir konu üzerine.

    bence ingilizceye bir yere kadar hakimseniz en çok üstüne düşmeniz gereken kısımlar speaking ve writing kısımlarıdır çünkü bunlar üretimsel becerilerdir ve pratik gerekir.

    arkadaşlar ayrıca youtube'a inanın. bol bol ielts konuşma sınav örnekleri ve reading, writing stratejileri için videolar mevcuttur.

    bu sınavı severim aga. herkese kolay gelsin.
959 entry daha
hesabın var mı? giriş yap