• 1850'de yunanistan ile italya arasindaki lefkas adasinda dogdu. 16 ya$inda sol gozunu, cok kisa bir sure sonrada babasini yitirdi. ardindan maddi yetersizlik yuzunden okulu birakti. 1877'de new orleans'a gecerek bir dizi makale ve yazilar yazdi. 1887-1889 yillari arasinda harper icin calisti. co$kulu ve yetkin bir kalemden cikan yazilari degisik dergi ve gazetelerde yayinlanan roportajlari ile hakli bir un kazandi. harper's dergisi için 1890 yilinda yokohama'ya gittiginde sözlesmesini fesh etti ve ingilizce ogretmeni olarak matsue'ye yerle$ti. burada bir samuray kizi olan koizumi setsu ile evlendi ve lafcadio hearn'un japonla$ma sureci boylece ba$lami$ oldu. 1896'da japon vatanda$ligina gecti ve eski bir japon efsanesi olan kojiki'den koizumi yakumo adini aldi.26 eylul 1904'de kalp yetmezliginden vefat etti.
    hearn japonya'yi ikinci vatani olarak degil, gercek vatani olarak benimsemi$ti. bu yuzden de yazdiklari oryantalist degil, bilgi verici, ogretici, tanitici oldu. japon geleneklerini, destanlarini, halk oykulerini derlerken, bir yandan da bu ulkenin ve uzakdogu'nun kulturel koklerine iniyor, bir anlamda bu kulturlerin analizini yapiyordu.
    yapitlari arasinda japon tuhaf oykulerini derledigi kwaidan*, taninmami$ bir japonya'ya baki$lar*, dogudan di$ari, kokoro, hayaletli japonya'da*, gölgelikler*, bir japon ce$itlemesi* ve japonya: bir yorum giri$imi*adini ta$iyan kitaplari en onemlileri olarak sayilabilir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap