5 entry daha
  • kişinin yarattığı, sadece kendisine ve en yakın şakşakçısına anlamlı gelen sebeplerdir. birinden vazgeçmek için diğerinin ''daha''lara sahip olması gerekmemektedir. öyleki genelde yeni gelen diğerinden azdır. bu durum (bkz: attan inip eşşeğe binmek) olarak adlandırılır. burada sözkonusu olan vazgeçmek bile değildir. işte en anlamlandırılamayan nokta da budur. istenilen kriterlere uygun ve hatta ruhuna, bedenine kadar kendinize ait oldugunu düşündüğünüz sevgiliye nasıl ihanet edilebilir ki? tabi sizin sevgili tanımınız ''daha'' faklıysa ayrıdır. o sevgili değil başka birşeydir.

    ortaya atılan reytingi yüksek nedenlere bakıldığında eskiyi kaybetmeden yeni ile bir süre vakit geçirmenin çekiciliği ön plana çıkmaktadır. bu güdünün sebebi de aldatmaya meyleden erkekse; iki erkek biraraya geldiğinde futbolun gözü çıkarıldıktan sonra çeşit olması ve erkek olduklarını sadece yatakta kanıtlayacaklarını düşündüklerinden, belkide aynı aşağılık davranışın kendilerinede yapıldığından habersiz ''kırdığımız fındıkları futbolun yanında verelim şanımız yürüsün' şeklinde bir hışımla atar kendini ortaya. eğer kadınsa ve iki kuruş parada kazanıyorsa 'minnetim yok benim kimseye, bu kadar erkeğin içinde ayaklarımın üstünde duruyorum , birinin şusu birinin busu güzel, hem birçok şeyi bir kişide bulmakda zor, napıyım ben mi diyorum peşimde dolansınlar diye '' gibi bazı hemcinslerini zıvanadan çıkaracak namelerle hareket ederler. bilmezler ki bir kısım erkeklerin kadını önemsemesi için ayaklarının yere basması yeterlidir.

    ihanet ortaya çıktığında ki çıkar, bazılarıda özellikle ayan beyan yapar marifet saydığı için, yakışacağı üzere abukluklarına sabuk bahaneler uydururlar. zaten sevgilim dediğine ihaneti layık gören, kolayca birine güle güle demeden değerine hoşgeldin diyenden ( buradaki ''diyenden'' sıfat niyetine kabul edilsin. o sıfatı alınan terbiye ve sözlük konsepti gereği yazmaktan çekindim ), insani davranış modeli benimsemesi beklenemez. (bkz: senden ne köy olur ne de kasaba)
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap