740 entry daha
  • (bkz: #70571011)

    aynen yazdığım gibi oldu. maç sonu, berbat olan oyuncular, hak edene formayı vermek yerine belli bir çetenin ve menajerin oyuncularına yer veren t.direktör değil tüm kabahat yabancı kuralının oldu.

    aslında olması gereken nedir
    (bkz: türk futbolunda yerli sınırlaması)

    yazacak çok şey var. ama boşa. algı operasyonu başladı. daha önce yabancı serbestliği isteyen şeytanın yaktığı ateş büyür, yangına döner, bu kural bu sene değişir, kadrolarını bu kurala göre kuran takımlar 1 sene sonra çöker, yerliler kıymetlenir, menajerler kazanır, kulüpler dahada borçlanır olan yine türk futboluna olur.

    kısa bir hatırlatma
    http://www.haberturk.com/…lyasporda-menajer-vurgunu

    1-2 arsız utanmaz t.direktör
    https://twitter.com/…1979/status/898110708700852224

    2 lafta lucescu ya: demiş ki maç sonu. "büyük takımlarda 9 yabancı 2 türk oynarken milli takıma oyuncu bulmak zor." e be bilader seni niye o koltuğa getirdiler. 5 büyük takımsan al 2şer oyuncu üzerine 4-5 adamda sen çıkar al sana milli takım.

    bizim bu boktan ligimizi bu kaliteli yabancılar olmasa avrupa'da kim izler. fransa'daki adam şener'i ne yapsın, ozanı niye izlesin, serdar'a niye tahammül etsin, ismail'e neden katlansın. iyi futbol iyi futbolcularla oynanır. iyi futbol izlenirken zevk verir. eğer ligde iyi oyuncular varsa, hem yayın gelirlerin artar, hem oyun kaliten dolaylı olarak altyapı kaliten ve sonuçta milli takımın.

    almanya'da yabancı serbest dünya şampiyonu, portekiz'de serbest avrupa şampiyonu. dortmund bu yaz 165 milyon euro luk, benfica 135 milyon euro'luk oyuncu ihraç etti. kendine bakan, iş ahlakı ve disiplini olan her oyuncu takımında oynar. yerli yabancı fark etmez. ör: cenk tosun, beğenmesekte burak yılmaz, gökhan gönül,cengiz ünder, nuri şahin. vs.vs, vs.
    ama sen kalkar kötü ve disiplinsiz futbolu yabancı kuralına bahane eder, klüplere 5+0+3, 6+2 ,5+3 gibi saçma sapan yabancı kuralı getirirsen nice tarık çamdallara 4.7 milyon euro, ozan tufanlara 9 milyon euro, mehmet topuzlara 11 milyon euro, serdar azizlere 5 milyon eurolar verdirir menajerlere para kazandırır, klüpleri borca sokarsın. 2 yıl sonra başka bir hezimette yine bir kural değiştirirsin.
753 entry daha
hesabın var mı? giriş yap