837 entry daha
  • yakın zamanda batacağını rüyanızda bile göremeyeceğiniz teknoloji şirketi. öne sürülen argümanımsılar köy kahvesinde ülke kurtaran emmilerinkinden hallice.

    referans olarak verilen apple ile teknoloji geliştirme açısından microsoft kıyasa pek giremez. evet apple şuan tüm teknoloji şirketlerinden fazla kazanan şirket. apple google'dan da, facebook'dan da, microsoft'dan da fazla kazanıyor.

    https://www.geekwire.com/…oo-and-facebook-combined/ 2015 verisi ama günümüzde de tablo pek değişmiş değil.

    ancak bu kazancın hacmi nereden geliyor ona bakmak lazım. dileyen istediği kaynaktan araştırabilir. ben gene de bir kaynak vereyim

    http://www.businessinsider.com/…evenue-chart-2017-1

    araştırdığında görecektir ki apple'ın gelirinin önemli kalemi telefon satışlarından geliyor. apple gelirlerinin minimum* %60'ından fazlası iphone satışlarına dayalı. diğer yandan apple'ın bir teknoloji şirketinden ziyade ürün geliştirmeye odaklı bir şirket olduğunu bilmek lazım. apple ürünleştirdiği donanımlarının içerisine sunduğu yazılımsal servislerin kallavi ar-ge isteyen hallerini o işi yapan şirketleri satın alıp, bünyesine katarak sundu. misal siri.

    http://www.telegraph.co.uk/…personal-assistant.html

    gelirinin çoğunu telefonlardan sağlayan ve bunu da o meşhur apple fahiş fiyatlarıyla yaptığından diğer şirketleri kar bakımından geçmesi kaçınılmaz. adamlar damarı bulmuşlar.

    peki gerçek manada teknoloji geliştirme alanında apple'ın google'dan, facebook'dan, microsoft'tan daha iyi olduğunu iddia edebilir misiniz? adama poposuyla gülerler.

    bir grafik göstereyim, misal yapay zeka araştırmalarında şirketlerin durumları hakkında.

    https://twitter.com/…pall/status/904377511202697217

    apple'ın durumu içler acısı. diğer bir nokta microsoft'un yapay zeka konusundaki çalışmalarının hem google hem de facebook'unkinden fazla oluşu. şaşırtıcı gelebilir ancak bu çok doğal. microsoft'un bünyesinde microsoft research adında yıllardır varolan bir birimi mevcut. sırf araştırma geliştirme yapan. yüzlercesi orada geliştirilip seçilenler ürünleştirilir. o sebeple microsoft cortana'sını kendisi geliştirebiliyor. yahut google yaptığı ar-ge sayesinde sanal asistan'ını kendisi geliştirebiliyor. kar marjı kıstas değil.

    ayrıca microsoft'un apple gibi kısıtlı alanda faaliyet gösteren şirket olmadığını da bilmek lazım. hem kişisel hem enterprise pazarı için onlarca farklı alt alanda ürünleri ve hizmetleri olan bir şirketin yakın zamanda batacağını zannetmek komediden öte birşey değil. bence apple o fahiş fiyatlardan sattığı telefonlarını aynı şekilde satmaya devam etse iyi olur. yahut aklını başına alıp adam gibi teknoloji geliştirmeye çalışmaya başlaması.
433 entry daha
hesabın var mı? giriş yap