2115 entry daha
  • ben burada bitcoin geleceğin yatırımıdır,para birimidir ya da çöptür,devletler engeller vs vs tartışmasına girmeyeceğim. 1 hazirandan beri yatırım amaçlı girdiğim kriptopara piyasasındaki deneyimlerimi anlatacağım, mısırları patlatıp altın değerindeki tavsiyelerimi not edebilirsiniz.

    3.3 btc ile girdiğim altcoin piyasadaki sermayem, bitcoinin çatallanıp bölünme hadisesinden sonraki aptal kararlarımla yüzde 25 oranında düştü, daha sonra sermaye artırımı ile 4 btc'lik sermayem şu an 2,65 btc'de. ancak tl olarak herhangi bir kaybım yok zira haziran başında 8500 tl olan btc şu anda 15500 tl seviyelerinde.

    -öncelikle ingilizce şart, bilmiyorsanız web sayfalarını turkceye cevirip kullanın. bodoslama dalmayın.

    -bitcointalk.org tum dunyanın kullandığı forumdur. buradaki kişilere itibar edin demiyorum ancak okuyun,fikir sahibi olun.

    -coinmarketcap.com tüm altcoinlerin usd ve btc cinsinden anlık değerlerini gösteren, hangi marketlerde satıldığını,web sayfasını ve bitcointalk forumunun linkini içeren sitedir. kullanın.

    -altcoinleri bitcoinden türemiş diğer para birimleri gibi düşünebilirsiniz. altcoinlere geçme amacı elinizdeki btc (bitcoin) miktarını artırmaktır. yani hem btc miktarınızı artırıp, hem de btc dolar cinsinden artarsa paranız tl cinsinden hızla katlanır. amacımız btc miktarını artırmak. yok ben uzun vade düşünüyorum diyorsanız btcde kalın.

    -paribu.com'dan tl ile btc alıp, bittrexte hesap açıp ,paribudan buraya btc atıp, btc ile de altcoinlere geçebilirsiniz. kesinlikle 2fa guvenlık uygulamasını kullanın.bunun için androidde authenticator uygulamasını kesınlıkle indirin ve kullanın.

    - ben piyasaya full altcoin alarak girdim. yani btc'min hepsini dgb, siacoin, stratis, ans(neo), viacoin, wagerr gibi coinlere yatırdım. ancak siz dağılımı şu şekilde yapabilirsiniz.
    % 60 ilk 20'deki coinlerden 3-4 adet alabilirsiniz.örnek waves,ripple,iota,vs vs. bunlar uzun vade olacak,1-2 sene.
    % 15 btc olarak kalsın
    % 15 geleceği parlak ico'lara girebilirsiniz. (initial coin offer) bu sayede bir coin piyasaya çıkmadan önce yuzde 10-20 fiyatına alabilirsiniz. ico'su yapılmış coinlerin ne kadar arttığını https://icostats.com/ adresinden görebilirsiniz. geleceği var mı yok mu buradan http://icorating.com/ sağlam ico'lar ile 1 yılda 10-20-50 kat kazanabilirsiniz. iyi araştırın. ben wagerr'e yatırım yaptım ve 3 ayda %40 seviyelerinde arttı. 2018'de bu rakam %300-500 olabilir. takipteyim.
    %10 btc'lik kısım günlük,haftalık al-sat yapmak isteyenler için ayrılmalı. bundan fazlası risk. gunluk altcoin al sat yaparak haftada %100 kazanma şansı var. buradaki paranız arttıkca ustteki uzun vadeli coinlere ilave edebilirsiniz.

    -blockfolio uygulamasını kurarak portfoyunuzun anlık kaç usd ya da btc olduğunu öğrenebilirsiniz. devamlı exchange sitelere girmeye gerek kalmaz.

    - altcoinde dalgalanmalar çok olur. kesinlikle panik yapıp zararına satış yapmayın. minimum 20 gün 1 ay bekleyin, baktınız gelecek yok başka coinlere geçebilirsiniz. bunun için cep telefonuna telegram uygulamasını kurduktan sonra güvendiğiniz sinyal kanallarına abone olabilirsiniz. sağlam tüyolar ile 1 gecede % 30&40 kazanabilirsiniz. stop-loss kullanmayı unutmayın.

    -güvendiğiniz coinleri uzun vadeli düşünün ve 1 yıl ellemeyin.

    aylık yatırım yapmak istiyorsanız bunu takip edin.
    http://itsblockchain.com/…oins-to-invest-in-august/

    -öyle anlar olur ki (çatallaşma, çinden ya da usa'den gelecek bir haber vs) tüm piyasa 1 haftada %50 eriyebilir. bu gibi durumlarda kenarda tuttugunuz btc ya da tl paranız ile coinleri en dip fiyattan alıp ortalama düşürün. örneğin 3000 satoshi'den aldığınız coin 1000'e düştü ise aynı miktarda alın ki ortalamanız 2000 olsun. 2200'e gelse bile %10 kara geçersiniz.

    -piyasa inerken satıp dipten alabilirsiniz ancak çok dikkatli olun,siz satınca aniden yükselip askıda bırakabilir, o yuzden düşerken alın çıkarken satın.

    -herkesin kullandığı bir terim var. buy rumour,sell news yani dedikoduyu al,haberi sat. altcoinlerde çok oluyor.örneğin x coin yeni wallet çıkaracak veya bilmem ne konferansına y coin katılacak, ya da z coin visa ile ortaklığa girecek veya dunyaca unlu boxor mayweather geçen ay lgd coinin reklamını yaptı. mcgregor ile maç öncesi gunune kadar 1 hafta içinde 30000 olan coin 99000'e kadar çıktı. burada önemli olan dedikodu duyulup haber gerçekleşene kadar fiyat tavan yapıyor. maç sabahı lgd 70000'e kadar indi. maç sonu mayweather kazanmasına rağmen 30000'e kadar düştü. yani haber gerçekleşince artık kolay kolay iflah olmaz. bu klasik borsada fiyatlandı olarak tabir edilen birşey. sen dedikoduyu al,haber gerçekleşince koy gözüne rahvan gitsin. bunun için twitter kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. ben kullanmıyorum ancak offline takip ettiğim birkaç yer var.

    -pump yemiş bir coinin grafiğinde incecik upuzun bir çiziğin tavana doğru yukseldiğinden ve geri geldiğinden anlayabilirsiniz. 5-10 dk suren pump olaylarına sakın girmeyin.

    -bazı coinlere pump&dump haftada 1 yapılıyor. örneğin qwark. dip durumdaysa örneğin geçen haftalarda 20.000 satoshide ve şu an 4.500 gibi ise bir miktar alın ve 9-10 bin seviyelerine satış emri verin. pump&dump grupları patlatır ise gece uykuda bile satıldığına şahit olabilirsiniz. ancak kesinlikle online pump olayına girmeyin, askıda kalırsınız. öperler.

    - online pump işine girip milletin rızkıyla oynamayın. askıda kalma ihtimalinizin yuksek oldugunu soylemiştim ancak bunu fırsata çevirebilirsiniz. örneğin bir coin pump yediği zaman ya da onemli bir gelişme olduktan sonra toplu bir şekilde alım yapılıp m şeklinde grafik ortaya çıkıyor. burada m harfinin ilk uzun cubugunda yakalama ihtimaliniz yok ancak bekleyin. kar satışları gelecek ve orneğin 10000 olan coin 20000'e çıkınca illaki 17000'lere gelecek. bittrex'te yarımşar saatlik aralıklı grafiklere bakınca ilk tavandan sonra kar satışlarından sonra kırmızı ile aşağıya dogru iner. işte ilk kırmızıdan sonra yeşillenmeye başladığında bilin ki tekrar 19000'lere çıkacaktır. bazen iyice soluklanıp 30000'lere de çıkabilir. işte bu yeşillenmeye başladığı noktadan giriş yapabilirsiniz. grafikleri inceleyince ne demek istediğimi anlarsınız. gunluk ayırdığınız yuzde 10 sermayenın bir kısmı ile bu şekilde yuzde 10-20 kazanç sağlayabilirsiniz.

    -gunluk coinlere girerken buy (bid)-sell(ask) grafiklerine (order book) iyi bakın. yeşil kısım yani al kısmı buyuk ise genelde coin fiyatı artıyor. kırmızı kısım buyuk ise sell yani satışların olma ıhtımali artıyor ve coinin fiyatı düşüyor. yeşil kısım büyük iken alın. bazen de balinalar yani whale'lar dediklerimiz yalandan 100-300-500 btc'lik sell duvarı koyuyor, bu duvarı geri çekince coin fiyatı fırlıyor. tam tersi de olası tabiiki. yeşil ya da kırmızı kısımda keskin bir çizgi yukarı doğru çekilmiş ise duvar örülmüştür. dikkatli olun. zaten bunu market buy-sell emirlerinden görebilrisiniz. orneğin coini 3000'den aldınız,4000'den satacaksınız. emirlerden girin bakın 4000'de diğer noktalardan yani 3500-3600'dan daha buyuk satış vardır. o yuzden 4000'e koymayın da 3990'a koyun. 4000'e teğet geçebileceğinden satış gerçekleşmeyip ortada kalmayın. 3950-3990'a satış emri koyun.

    -bazen oyle an oluyor ki tarihte çok az eşi benzeri oluyor. örneğin btc fork-çatal olayından sonraki gün bcc/bch yani bitcoin cash coininin epik bir şekilde binlerce btc piyasa hacmi ile 0,1 btc'den 0,45 btc'ye 3-4 saatte çıktığını görmüşsünüzdür. boyle anlarda ya da monaco, kmd gibi coinlerde son gunlerde rastlanan 1 gun boyunca yuzde 300'lere ulaşan grafiklerden yararlanıp, sadece 1-2 dakika içinde yuzde 10 kazanabilirsiniz. çok sık rastlanan durum değil ancak tren çok hızlı kalkarken 0,1 btc atıp, 0,01 btc yani 1-2 dakika içinde 45 dolar kazanıp, 1-2 dakikalığına da olsa cristiano ronaldo ile aynı miktarda para kazanıyor olabilirsiniz. ancak bu dediğim gibi nadir olan bir durum. kesinlikle 250 btc altındaki hacimli coinlerde denemeyiniz.

    bu tavsiyeler ile 2019 başında yuzde 300-400'lere ulaşabilirsiniz.

    not : xvg (verge) ve sc (siacoin) alın,kenara 0.1 ya da 0.2 btc'lik atın. şu an 170 satoshi civarında yani çok çok ucuz. seneye 10-20 katına çıkabilir. fiyatları editleyeceğim.

    edit : gunluk-haftalık al-satlar için %10 ayırıp, ico yuzdesini 25'ten 15'e düşürdüm. ayrıca ico'ların scam olma durumunu da iyice araştırınız. ayrıca 2-3 kalem daha deneyim-tavsiye ekledim.
39783 entry daha
hesabın var mı? giriş yap