8 entry daha
  • bu adı kafasızlık değil artık, bambaşka bir boyut. modern dünya fatura üzerine değil, lüks ve ihtiyaçlar üzerine kuruludur. tüketilecek o lüksü ve ihtiyaç kaynaklarını da üretmek için çalışmak gerekir.

    şu dünyanın üstündeki devasa barter sistemini görmek o kadar mı zor ya. yahu elektrik kullanıyorsun, onu birileri üretiyor. su kullanıyorsun, birileri pompalıyor. televizyon izliyorsun, birileri o programları yapıyor. karşılığında da sen kendi işini yapıyorsun, o adamlar da senin ürettiğin değeri kullanıyor (artık nerede çalışıp hangi değerin üretilmesine katkı sağlıyorsan).

    yahu en iyi ihtimalle doğaya geri dönsen, yine tam gün çalışman gerekecek. avlanıp veya meyve sebze toplayıp yemek ihtiyacını, odun kesip ısınma ihtiyacını karşılayacaksın. kestiğin odunlarla aynı zamanda bir barınak yapacaksın. su bulmak için ya bir kuyu kazıp kovayla su çıkaracaksın, ya da her gün yakınlardaki akarsuya gidip kovayla su getireceksin.

    tam gün çalışmaktan hiçbir şekilde kaçış yok. modern dünya size aynı çalışma karşılığında çok daha fazla lüks veriyor, hala "ama hayat fatura ödemek ühü ühü" diye ağlıyorsunuz.

    fatura ödeme güzel kardeşim sen. git doğada yaşa. mis gibi, ne güzel.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap