• zoraki açıklama:
    normalde her fikri, her açıklamayı yeni bir şeyler öğrenme adına saygıyla karşılar ilgiyle okurum. ama milli eğitim bakanlığını elindeki imkanları değerlendirememesi nedeniyle eleştirmek amaçlı açtığım mevzu sözlüğün en çok sevdiği husus olan "öğretmen ezme" alanına kaydı.
    birincisi evet öğretmen camiasında karşınıza epeyce çıkacak kendini geliştirmemiş, işini sadece para için yapan, ideallerini yitirmiş ya da hiç sahip olamamış adamlar/kadınlar var. ama bu milli eğitimin eksiğini kapamaz.

    ikincisi yazılanlarda bana da saldırı olduğunu görüyorum. şuan sue palmer'ın "zehirlenen çocukluk-modern dünyanın çocuklar üzerindeki etkileri" kitabını okuyup notlar alıyorum. haftaya konum olmamasına rağmen öğretmenlere anlatmak niyetindeyim.ideallerini yitirmemiş ve öğreten olmaktan ziyade ilham kaynağı bir eğitimci olmaya çalışan şahsım için atıp tutanları ciddiye alacak kadar zamanım yok. zaten bu kadarı da yeterli olmalı.

    üst edit:
    bir öğretmen olarak eğitim sisteminin anlamsız uygulamalarından birine dikkat çekmek için bu başlığı açtım.öğretmenleri topyekün karalama sevdalılarına normal bir insanın ki kadar bir beyin diliyorum.

    modern dünyada geçerli olan kavramların uzağında, akıl-bilim-inovasyon vb kavramlarla ilgisi olmayan türk eğitim sisteminin en yararsız en boş çalışmalarından biridir.

    aynı konular ısıtılıp ısıtılıp saçma sapan hazırlanmış slayt düzenleriyle anlatılır.
    kime anlatılır? öğretmenlere.
    kim anlatır? az önce sigara çay içtiğin geyik yaptığın öğretmen arkadaşın.
    faydası nedir? türkiyedeki binlerce okulun kapı ve pencerelerinden havaya karışan sıkılma hissiyatı.

    ya arkadaş elinde o kadar imkan var. yüzlerce bu alanda öğretmenlerin ufkunu açacak, değişen öğrenci profilini, yeni yaklaşımları anlatacak uzmanlar var (ki mesela ilk aklıma gelenler üstün dökmen, serdar kuzuloğlu'dur. tabii eğitim temelli değil bu ikisi ama anlattıkları aklı evvel pek çok öğretmen için okşijen! etkisi yapacaktır).
    bu insanlara seminer verdirsene. müsteşar yusuf tekin bey çıkıp eba'dan canlı yayınla kendini yüzbinlerce öğretmene zorla dinlettiriyor. çık kardeşim aradan. sal şu uzmanları sahaya. oturup onları dinleyelim. öğreneceksek onlrdan öğrenelim. sizin siyasete boğulmuş boş beleş dilinizden sıkıldık.

    yapacaksanız göstermelik değil gerçekten faydalı yapın şu işi.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap