120 entry daha
  • bizzat olayın yaşandığı yerden bildiriyorum. selçukluyum, o gün o konuşma sırasında oradaydım.

    öncelikle talihsiz yorumlar yapmadan evvel bölge hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. selçuk ezelden beri koyu chplidir. hatta izmir chp'nin kalesiyse selcuk'ta izmir'deki chp'nin en sağlam kalelerinden biridir.

    http://www.secim-sonuclari.com/2002/izmir/selcuk

    http://www.e-sehir.com/…k-2007-secim-sonuclari.html

    https://m.haberler.com/…011/selcuk-secim-sonuclari/

    https://m.haberler.com/…015/selcuk-secim-sonuclari/

    son baskanlik referandumumda da %70 kusurle hayir demistir .

    http://www.aksam.com.tr/…ferandum-oy-oranlari-2017/

    ilçe icin belki son soylenebilecek sey "akp'li oldugu" yorumudur. şuan neden belediyesi akplidir kendimce aciklayayım. ilçede 15 yil koltukta oturan ve bir tane elle tutulur hizmeti olmayan, sirf chp'nin adayı diye secilip duran baskanin 2014 yilinda efes antik kenti otoparkından para kaçırdığı vb bir çok rezillik ortaya çıktı. o olay başlı başına karmakarışık ve başka bir konu ama özetle 15 yıldır kendisinden bıkan selçuk halkı için bu son damla oldu.

    http://www.sekizeylul.com/…elediyeye-kazik-720.html

    https://www.google.com.tr/…an-darp-iddiasi-22719632

    peki chp yönetimi ne yaptı? inatla tum tepkilere ve halkın protestolarina ragmen 2014 yerel seçimlerinde aynı kişiyi aday gösterdi.

    buna karsilik akp'den aday olan dahi zeynel bakici isimli suanki belediye baskani 9 eylul univ. de docent doktordur ve secimlerde ideolojiyle isim yok ben sadece dogma buyume bir selcuklu olarak hukumetin destegini kullanmak amacli akpden aday oluyorum ve artik bu ilceye hakettigi sekilde hizmet etmek istiyorum dedi; bu sayede 11 oy farkla seçildi. selçuk'ta ilk kez akp kazanmış oldu.

    şuanki başkanın düşünce olarak akp'yle alakası yoktur. kısa bir araştırmayla bütün konuşmalarına ulaşılıp atatürk sevgisi ve düşünce tarzı anlaşılabilir. ha yine de şuan koltukla oturanın akp'li olması hoş bir şey midir? hayır bir izmir ilçesi için utançtır ama bu utançta chp'nindir. türkiye'nin küçük bir özeti resmen.

    olay günü ise her seçimde chp'ye oy atan ben ve ailem açılışa gittik çünkü malum 35 binlik bir ilçe için büyük bir olay. başta alandaki çoğunluk meraktan oraya giden ilçe halkıydı. yani çoğunluk chp seçmeni. ortam sakin ve güzeldi, izmir marşı söylendi vs. ta ki sabah görüp bunlar ne ki diye merak ettiğimiz otobüslerle taşındığını tahmin ettiğim bir grup aziz kocaoğlu'nun konuşmasını provoke etmeye çalışana kadar. bu olaydan sonra zaten insanlar orayı terketmeye başladı ve alan boşaldı, bir tek otobüslerle taşınıp getirilen söz konusu grup kaldı.

    kısaca çok basit bir planla tadı kaçmış açılışta yaşanan gerginliktir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap