2 entry daha
  • hayatimda okuduğum en psikopat manga. ne zamandır orada ya da burada bir şekilde adını görüyordum -lezhincomics reklamları sağ olsun- ama daha önce nedense başlayasım gelmemişti. can sıkıntısından patladığım bir anda gene denk geldi, "tamam lan" dedim, " sen ısrar ettin, okuyorum!" ahah. sonuç ne mi oldu?

    --- spoiler ---

    psikolojiniz kaldırmayacaksa sakın okumayın , küçük dilinizi yutarsınız mazallah. yaoisi, seri katili, şiddeti, cinsel istismarları, insanların kokuşmuşluğu...

    sangwoo diye bir tane psikopat var, empati mi kursam sempati mi kursam nefret mi etsem bir türlü karar veremediğim. kafasında birkaç tahta eksik, çocukluk travmalarından dolayı aslında. ama öyle zeki ve yakışıklı ki hergele herkese sanki çok sosyal, havalı, ideal erkek tipi imajı çiziyor. ama gizlice evine aldığı insanları bodrumuna kitleyip bacaklarını kırıp .......... gerisini anladınız bence.

    bir yandan da yoon bum var. bizim sevgili ezik stalkerımız. ezik dediysem yanlış anlamayın nefretten değil yani çocuk bildiğiniz ezik. sesi çıkmıyor, zayıflıktan geberecek, okul hayatı boyunca dışlanmış, kendine zarar veriyor, hafif gelgit akıllı. empati yapıyoruz, çocukken yaşamaya başladığı cinsel istismarlardan dolayı bu da kafayı sıyırmış diyoruz ki bence o istismarlardan dolayi biraz da sapıklaşmış, insanlarla empati yapma yeteneği gelişmemiş.

    neyse efendim ilk bölümde bizim stalker sangwoo'nun evine giriyor gizlice ve orada bir güzel yakalanıyor. sangwoo buna yapmadığını bırakmıyor. tecavüz hariç. ama bizim ezik ona olan takıntısından bir türlü vazgeçemiyor. hem deli gibi korkuyor, kaçmak istiyor hem de onunla birlikte olmak istiyor. utanmasam stockholm sendromu diyeceğim ama değil. sonunda bizim ezik sangwoo'nun manipülasyonlarına kanarak bir insan öldürüyor. kısaca sangwoo seri katil ama bizim yoon bum'un da çok masum olduğu söylenemez. ki bence bu çocuk sonunda çatlak yandere gasai yuno'ya dönüşecek ya, neyse. bu ikili arasında çok sağlıksız bir ilişki doğuyor git gide. sangwoo her ne kadar kötü davransa da -bum'u annesine benzettiğinden olsa gerek - bum'a bağlanmaya başlıyor.normalde aynı muameleyi kadın görse sangwoo'nun bir tek ağzına sıçmadığımız kalırdı ama yaoi olunca olay değişiyor niyeyse. bu konu hakkında detaylıca yazmak gerek daha sonra, şimdilik burada bırakayım en iyisi.

    bu arada sangwoo kesinlikle annesini öldürmedi. onu öldüren babasını öldürdü. yani. beklentilerimiz o yönde en azından.

    ha bir de aptal polis memuru seungbae var. bir insan nasıl bu kadar gerizekalı olabilir aklım almıyor. suçu kanıtlayacağım diye elinde hiçbir kanıt olmamasına rağmen sangwoo'nun evine gizlice giriyor, bum'dan zorla dna örneği falan alıyor..böyle giderse o işini elinden alırlar yang seungbae. normal bir kanıtın yok iznin yok yaptığın şeylere bak...

    --- spoiler ---

    kısacası polisiye seviyorsanız, homofobik değilseniz , mideniz kaldırıyorsa deneyin. pişman olmazsınız demiyorum ama bir sürükledi mi sürüklüyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap