3 entry daha
  • "internet trollüğünü, insanları tahrik ederek ve kızgınlıkla yazılmış cevaplar vereceklerini umarak, mesaj atmak ya da yorum yapmak olarak tanımlayabiliriz.

    2014 yılında personality and ındividual differences dergisinde ‘trolls just want to have fun’ başlığıyla yayımlanan bir çalışmada, bir dizi psikolojik faktörün kışkırtıcı olma arzusunu etkilediği belirtiliyor. araştırmaya göre, ortalama bir insan internette nefret içerikli yorum yapan bireylere karşı kendi nezaketini ya da zekâsını doğrulamak istediğinde, troller genellikle karanlık dörtlü olarak adlandırılan narsisizm, makyavelcilik, psikopati ve sadizm ile ilişkili özellikler gösteriyor.

    üstelik, çalışmada belirtilen sadizm ve trollük ilişkisi o kadar kuvvetli ki, trollerin günlük hayattaki sadistlerin prototipleri olduğu söylenebilir.
    ...

    aslında internet üzerinden başkalarına nefret kusan bireyler, sosyal hayatlarındaki eksiklikleri ve başarısızlıkları örtmeye çalışır. gösterdikleri psikolojik rahatsızlık belirtilerinin yanında, kendilerini gerçekleştirememiş olmanın bir ürünü olarak bu davranışı sergilerler. yani troller başkalarını incitmekten haz duyarken, nefret içerikli yorumları dikkate alıp, okuyup, cevap verenler de kendilerini daha ahlaki hisseder."

    yusuf cem durakcan
    http://www.birgun.net/…arkasinda-ne-var-177975.html
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap