4 entry daha
  • - ıslak mendil ile yapılmaması gereken temizlik. ıslak mendil, plağın yüzeyini temizler eyvallah; ama tüyleri kanallara dolar ve plağınız dönerken, iğnede bir öbek tüy oluşur ki bu pek hoş değildir zira o öbeği oradan alırken iğnenin zarar görme ihtimali yüksektir. yüzeysel bir temizlik olarak iyi görünse de ıslak mendil ile temizliği, tüylendirdiği için pek tavsiye etmem şahsen.

    - ahşap tutkalı ile yapılanı gayet iyi sonuç veriyor. plak dönerken üzerinde şeritler oluşturacak şekilde döküyorum. sonra yine dönerken, o şeritleri, plağın göbek etiketine gelmemesine dikkat ederek, düz bir pasta haline gelecek şekilde bir kağıtla düzeltiyorum ve kurumaya bırakıyorum.

    ıslakken beyaz olan ahşap tutkalı, kurudukça şeffaflaşıp, silikon bir tabaka halini alıyor. bıraktığınız yerdeki hava akımına göre 2 - 3 saatte kuruyor. kuruduktan sonra çıkartması çok zevkli!

    çıkan silikon tabakaya bakınca plağın tamamen bir kopyasını da çıkartmış olduğunuzu görüyorsunuz. kanallara giren tutkal, çıkarken güzel bir temizlik yapmış oluyor. çıkan pisliği göremiyorsunuz; ama duyabiliyorsunuz!

    - izopropil alkol ve saf su karışımını, alkolü internetten, suyu da eczaneden tedarik etmiş olmama rağmen henüz denemedim. etkili bir yöntem olduğu aşikar, deneyince görüşlerimi ekleyeceğim.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap