762 entry daha
  • burada önemli parametreler var. 1. bitirdiği bölüm iş olanağı düşük bir bölümdür. 2. iyi bir bölümdür(mühendisliktir örneğin) ama üniversitesi iyi değildir; düşük maaşla patron şirketinde çalışacaktır. 3. çocuğuna bakacak güvenilir kimsesi yoktur. (her anneanne/babaanne melek değil ve bakmaya da ölmüyor) 4. bulduğu iş ile elde edebileceği geliri, evden çalışarak sağlayabiliyordur. (sadece freelance çalışmak demek değil. örneğin; bakıcıya, iş yerine ulaşıma, öğlen yemeğe, işe gittiği için her gün eskiteceği kıyafete vs vereceği paraları düşünce kalan maaşını yazın domatesini, tarhanasını yapıp dondurucuya atarak çıkarabiliyor olabilir)
    en önemlisini sona sakladım: 5. canı öyle istiyordur ve karı koca buna karar vermişlerdir. bize ne? herkesin hayatına kimse karışamaz:)
    ha denilebilir ki, işte üniversitede yer işgal etmeseydi çalışmak isteyen okusaydı. 1. ev hanımı olma kararını ana karnında almamış olabilir. 2. dünyanın bin türlü hali var; boşanma var ölüm var. kolunda bir altın bileziği var.
684 entry daha
hesabın var mı? giriş yap