2040 entry daha
  • türkiye'de önemli boyuttaki bir seçmen kitlesinin oy vermeye hazır olduğu müstakbel genel başkan.

    yalnız; partisinin büyük sıkıntılar içinde doğacağı kesin. şu ana kadar verilen görüntü, partinin "sinan oğan'sız mhp muhalifleri + ex-mhp'liler ve yancıları"ndan ibaret olduğu. bu, partinin potansiyel seçmeni için sorun olacaktır çünkü insanlar hakiki bir merkez sağ görmek istiyorlar. ne kadar sol kitlemiz büyük gürültü yapıp turgut özal kötülese de, özal'ın seçimini görmüş yaştaki insanların çoğu onu seviyor ve akşener'de benzer bir ışık görüyor. sırf ex-mhp ağırlıklı bir kadro ve teşkilat bu ışığı ciddi anlamda söndürecektir.

    teşkilat demişken; teşkilattan sorumlu olması için partiye gelen koray aydın, şu anda partinin en çürük noktası. partiye katılmadan önce, yarım ağızla "akşener'i fetö destekliyor olabilir, ama bu sn. akşener'in cemaatçi olduğu anlamına gelmez" diyen* bir zat. 22 ağustos'ta partiye katıldı. takip eden 2-3 günde yaptığı bir dolu açıklamayla partinin (planlı) sessizliğini bozup çuvaldakilerin bir kısmını ortaya döktü. ortalık bir anda yok partinin adı, yok akşener cumhurbaşkanlığına aday falan filan bir sürü gerekli-gereksiz bilgiyle doldu. bu açıklamaların akşener ve özdağ filtresinden-onayından geçmeden yapıldığına dair ciddi istihbaratım mevcut. aydın'ın açıklamalarından yaklaşık 1 hafta sonra özdağ'ın aydın'ın bu öngörülemezliğinin önünü almak amacıyla bir söyleşi verdiğini gördük.

    teşkilatın sırf bu adamın elinde olması zannımca parti için bir saatli bombadır. sonuçta merkeze hitap edecek bir parti ortaya çıkacak ise, aydın'ın yanına acilen, artık sıfatı teşkilat eşbaşkanı mı olur, özel kalem mi olur, başka bir siyasi görüşten - tercihen sosyal demokrat - birinin getirilmesi elzemdir. once an ülkücü, always an ülkücüve tabii ki alışmış kudurmuştan beterdir şiarıyla, diyebiliriz ki partinin teşkilatında bir "reisçilik"**, bir "başganımcılık" yeşerecektir. buna engel olması akşener ve hareketi için daha hayırlı olur; her dava hareketi eninde sonunda söner ama kurumlaşan partiler yaşar. ha parti açıktan türkçü-turancı olursa amenna, keyiflerine bakarlar, azami %3 alıp otururlar.

    ama geçtim iktidarı, ana muhalefet bile olmak istiyorlarsa, parti içindeki sivri mhp görüntüsünü ve dilini ciddi şekilde törpülemek zorundalar. hem biz aynı hızlı ülkücülüğe devam edelim, hem de her kesimden oy alalım diye düşünen birileri olacaksa da ya iyice geriye itilmeleri ya da uzaklaştırılmaları gerekir. toplumsal bilinçaltımızdaki "ülkücü" imgesinin yeri malum. bu imge değişmeye başlayana kadar gölgede kalmalı.

    not: ben dahil, akşener'e oy verecek çok insan var ülkede. ama akşener'den çok yanına kimi çekebilmiş ona bakarak oy verecek çoğu. umarım yerlerine layık olacak insanlarla çıkar ortaya, yoksa en az 30 yıl ülkeyi kurtaramayız bu rezil hükumetten.
16769 entry daha
hesabın var mı? giriş yap