2 entry daha
  • 2021 yeni motor anlaşmasına kadar yapılmış geçici bir anlaşma. 2021'den sonra mclaren'in önünde birçok seçenek bulunuyor. yeniden honda'ya dönebilirler. yeni motor anlaşması ile f1'e giriş yapacak yeni bir motor üreticisi ile anlaşabilirler. fakat şu bir gerçek ki 2021'den sonra renault, mercedes ve ferrari motorları mclaren için bir seçenek olmayacak. çünkü renault gelişme aşamasında bir fabrika takımı ve çizdikleri plan doğrultusunda emin adımlarla ilerliyorlar. şu anda herhangi bir şampiyonluk iddiaları olmadığından her isteyene güncel motor veriyorlar. renault fabrika takımı iddialı olmaya başladığı noktadan itibaren tıpkı diğer üreticiler gibi güncel motor vermemeye ya da motor haritalarını paylaşmamaya başlayacaktır. bu da mclaren'in mercedes motorunu kullanmayı bırakmasının sebebi zaten. aynı sebepten dolayı renault'u da bırakacaklardır.

    fakat mclaren renault ile şampiyonluk yaşayamayacak. renault motoru o seviyede değil. bunu red bull ile rahatlıkla görebiliyoruz. kısa vadede motorlarını şampiyonluk için yarışır düzeye getirmeleri de mümkün görünmüyor. mclaren'in devasa honda anlaşmasını bozup tarihinde ilk kez renault ile birliktelik yapmasını sağlayan şey red bull'un bu motor ile başardıları. mclaren 2021'e kadar birkaç galibiyet ve her yarış podyum mücadelesi içerisinde olmak istiyor.

    honda için ise ilginç bir durum oluştu. mclaren baskısından kurtuldular. benim şu an en çok merak ettiğim şey 2021'e kadar bu motoru rekabetçi hale getirebilecekler mi? belki de bu anlaşmadan en karlı çıkan taran red bull oldu çünkü onlar da renault'dan memnun değiller. alt takımlarında honda'yı deneyecekler, honda toro rosso ile gelişecek ve belki gelecek senede red bull'da honda motoruna geçecek. honda fabrika takımı olmadığı için, sadece motor tedarikçisi olduğu için herkese güncel motor veriyor. eğer motorlarını mercedes seviyesine çıkartabilirlerse, kendi motorunu üretmeyen fabrika takımları için (mclaren, williams, toro rosso, red bull, force india vs.) en uygun seçenek olacaktır. ama honda hibrit motorları hiç anlamamış gibi gözüküyor. yeni motor anlaşmasına kadar yerlerinde sayıp toro rosso'yu sauber ile çekişecek noktaya getirmeleri daha olası. kaldı ki sauber bile honda ile yaptığı anlaşmayı bozup ferrari'ye sığındı. gridin son sırasındaki takımın bile burun kıvırdığı bir iş çıkartıyor honda şu anda.

    gelecek sene muhtemelen red bull ile mclaren'in mücadelesini izleyeceğiz. çok iyi denilen mclaren şasesinin gerçek kapasitesini göreceğiz. bu da f1'e ayrı bir tat getirecektir. alonso'nun da mclaren'da kalacağı kesinleşti gibi. önümüzdeki yılı ve mclaren renault aracını görmeyi iple çekiyorum.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap