42 entry daha
  • her akla geldiğinde insanı heyecanlandıran gerçek. yalnız burada tanrıyla ilgili dönen kısır tartışmada bir hata var. sevgili inanan arkadaşlar, tanrı var veya yok olabilir konu bu değil. konu semavi dinlere inanan çoğunluğun iddia ettiği türde bir tanrının var olup olamayacağı. yani burada dine uzak bireylerin anlatmak istediği şu; bir tanrı varsa bile bu tanrı milyarlarca galaksiyi yarattıktan sonra götünüzü sağ mı yoksa sol elle mi yıkadığınızla ilgilenmez.

    bütün dünyada artık ciddiye alınmayan tasarım üzerinden tanrı varlığı ıspatlamaya çalışan adamların devri bizim ülkemizde bitmedi gitti. bu savın üzerine atlayan adamların inandıkları kitaplarda bilime ve insanlığa sığmayacak milyonlarca söylem var. o yüzden boşuna çemkirmeyin. inanç dediğimiz mevzu nihayetinde iman meselesidir. inanıyorsan tanrı ol dedi ve oldu der gidersin. yok incil'de şöyle demiş, kuran'da bilmem ne kelimesi aslında nebula anlamına geliyormuş, düşünenler için ibret varmış filan geçin bunları.

    mesela şu an bütün zamanlara ve insanlara geldiği iddia edilen bir kitap var elinizde. peki bu kitabı gönderen tanrı nasıl birisi? öncelikle aşırı öfkeli ve gazap dolu. tıpkı kitabı gönderdiği araplar gibi sürekli yeminler eden, birilerini helak edeceğinden bahseden bir tanrı. ayrıca çok sığ çünkü bütün derdi yarattığı canlıların kendisine tapınmasından ibaret. yarattıkları arasında ayrım gözeten, ihtiyaç olduğunda hiç ortalarda görünmeyen, peygamberinin uçkuruna bile ayet indirirken dünyanın yuvarlak olduğunu dahi söyleyemiyor. bize evrenle ilgili hiç bir bilgi vermediği gibi kitap gönderdiği dönem kendi yarattığı çeşitli kullarına düşman olabilecek kadar "insanlaşan" bir tanrı. kusuruma bakmayın ama derdi ebu leheb olan bir tanrının evrimsel biyoloji ile bir düzenek kurarak cam kanatlı kelebeğin tasarımıyla uğraşması bana hiç mümkün gelmiyor. hele bu tanrının milyarca ve milyarlarca galaksi yarattığına, bu galaksilerin içine sonsuz sayıda gök cisimi yerleştirdiğine ve bu devasa sistemi bir insan için yarattığına inanmak kulağıma çılgınlık gibi geliyor.
342 entry daha
hesabın var mı? giriş yap