16 entry daha
  • işte tam da bu yüzden dönem arkadaşlarımın büyük çoğunluğu usmle kasıp amerika'da hekimlik yapmak istiyor. hatta hocalar da tus'tan önce mutlaka denememizi, türkiye'de her şeyin daha da kötüye gittiğini söylüyor. amerika'da hekimlerin büyük çoğunluğunu göçmen hekimler yani img(international medical graduate) 'ler oluşturuyor.

    biz memleketimizde vatandaşlarımıza uygun şartlarda sağlık hizmeti götürmeyi delicesine isterken ilk olarak hastalar kendilerini el üstünde tutan, sağlık çalışanının amına koyan bu sistemde bile sağlık çalışanlarına köpek gibi davranıyor. sözlükte bile doktorun aldığı maaştan tutun, yediği dayağa kadar neler söyleniyor neler...

    devlet de sağlık çalışanını yeterince korumuyor. sonuçta iyi hizmet veren hekimler ya amerika'daki sistemin minyatürleri olan özel hastanelere kayıyor ya da amerika'da ihtisas yapıp orada hekimlik yapıyor.

    peki sen hekim olsan neyi seçerdin ?
    türkiye' de uzman olup yıllık max 50-60 bin dolar + berbat bir muamele + berbat çalışma koşullarını mı yoksa amerika'da uzman olup yıllık minimum 320 bin dolar + hekime saygı + seni koruyup kollayan yasaları mı ?
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap