19 entry daha
  • ben turkiyeden siktir olup gittim yillar once dayanamayip. ama simdi yigidi oldur hakkini yeme. burada saglik sistemi cidden akil disi. eger sigortaniz yoksa ( calismiyorsaniz obama care otomatik olarak geciyorsunuz o da pek bisey karsilamiyor) sictiniz. acil servise gittiginizde en az 4(dort) saat bekliyorsunuz. ha olmek uzereyseniz aliyorlar hemen orasi ayri ama dedigim gibi en az 4 saat. diyelim ki rontgen, emar vs cektireceksiniz. once primary doktorunudan randevu aliyorsunuz. o size bakiyor, hmm bu adamin emara ihtiyaci var diyerekten sizi emar icin refer ediyor hastaneye. tabi verilen gun yarin olmuyor en az 2 hafta sonrasina gun buluyorsunuz. evet erkene yaptirabilirsiniz 5-10 bin dolar vererek istiyorsaniz. turkiyede durum nasil bilmiyorum. ama bundan daha igrenc olamaz sanirim. ambulans cagirdiniz diyelim. 2 bin dolardan basliyor taksimetre 150 metre otedeki hastaneye. hersey recete ile satiliyor. kas gevsetici bile recete ile. eczaneden alamiyorsunuz. zaten eczane de yok. cvs, wallgreens gibi tekellesmis buyuk yerlerden aliniyor sadece. dedigim gibi calisiyorsaniz sirketinizin size yaptigi saglik sigortasi oluyor, ona ayda kucuk para oduyorsunuz ve buyuk kapsamda sigorta sizi kapsiyor.

    1 ay once turkiyedeydim ve gelmisken saglik testinden gectim nasil olsa cok ucuz ve bekleme derdi yok diye. saglik ocaginda kan verdim, her turlu teste girip ciktim sonunda cok komik para odeyerek aldim raporumu.

    turkiyede buyuk sehirlerde bu dedigim sey biraz daha zaman alabilir ama genel olarak saglik sektoru amerikadan daha iyi. hem de cok daha iyi.

    amerikali arkadasim icin fiyat sormustum turkiyede. benim sigortasiz olarak odedigim bedelden 3 kat daha fazlaydi. o da heralde amerika fiyatinin 100 de biri eder sanirim.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap