995 entry daha
  • "savunma hakkına yönelik engellerden biri; on sekiz avukatın gözaltına alınmasıydı. bu aynı zamanda mahkeme heyetine de örtülü gözdağıydı.

    on sekiz avukatın duruşmaya iki gün kala gözaltına alınması üzerinden, ilgili tüm kurumlara açık-örtülü mesaj verildi ve çerçeve çizildi.

    bu mesaj yerine ulaşmış olacak ki; etkisi kendisini nuriye ve semih'i mahkemeye getirecek olan jandarmada görüldü.

    ankara jandarma komt. mahkemeye "yeterli personelim yok" gerekçesini göstererek, nuriye ve semih'i duruşmaya getiremeyeceğini bildirdi.

    jandarma komutanlığı, aynı yazıda, "nuriye ve semih'in kaçırılabileceği"ni de öne sürdü. yazıda provokasyon ihtimalinden vs söz edildi.

    mahkeme heyeti şimdi ne yapacağını düşünüyor. çünkü; oturumun açılabilmesi için, tutukluların salonda olması gerekiyor.

    nuriye ve semih, duruşmaya getirilmezse yargılama da başlayamayacak. böylece iki öğretim üyesinin savunma / aklanma hakkı gasp edilecek!

    iki emekçinin "lekelenmeme hakkı"nın gaspı yetmedi akp iktidarına... avukatları gözaltına alındı! şimdi ise hiçbir inandırıcılığı olmayan gerekçelerin arkasına sığınılıyor ve savunma hakkı gasp ediliyor. nuriye ve semih'in 'terörist' olduğunu iddia eden akp; çağrım size: madem nuriye ve semih'i suçluyorsunuz; o halde yargılanmalarını neden engelletiyorsunuz! bir deliliniz varsa, gösterin bunu mahkemede!

    yoksa elinizde hiçbir delil olmadığı için mi "personel yok, kaçıracaklar" gibi gayri ciddi gerekçelerin arkasına sığınıyorsunuz?"

    barış yarkadaş
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap