2222 entry daha
  • 2 önceki entrymde "kısa vadede düşüş eğiliminde olan coindir. satıp tl veya usd pozisyonu alabilirsiniz, düştüğünde tekrar btc'ye dönebilirsiniz. ben bu şekilde yaptım ancak, ytd" diyerek genel durumu anlatmıştım. şuan coinmarketcap verilerine göre ortalama 3850 usd olması gereken 1 bitcoin türkiye piyasalarında 4250 usd seviyelerinde. her şeyden önce bu, türkiyedeki yatırımcıların ne denli sadık ve hodl'u iyi bilenlerden oluştuğunu kanıtlıyor. ancak bu tutum doğru mu? daha ilk çin haberi geldiğinde okcoin yatırımcıları long pozisyonlarını iptal ederken sattığım için, sattığım meblağ karşılığında bugün 0.3 btc'ye yakın fazladan bitcoin alabiliyorum -ki bu türkiye piyasalarındaki oldukça sınırlı yaşanan düşüşe rağmen. düşmesini tahmin ettiğim noktaya düştüğünde ise bu rakamdan çok daha fazlasına sahip olmuş olacağım. bunu türkiyedeki diğer arkadaşlar da yapabilirdi ancak nedendir bilinmez türkiyede pek yapan olmadı, insanlar elinde tutmayı tercih ediyor şuan için.

    genel olarak bu ara yaşanan düşüşler, çinden gelen spekülatif haberler ve yine amerikadan gelen yorumlar üzerine gerçekleşti. bitcoin yatırımcısı diğer yatırımcılar gibi değil, bitcoine yatırım yapanlar kısa vadeli gelirden ziyade uzun vadeli gelir bekleyen yatırımcılar, gayrimenkul almış gibi kenara atıp tutan çok insan var, dolar veya faizden daha riskli bir yatırım olması da yatırım yapanların yatırımlarını riske edebilecekleri miktarla sınırlı tutmalarına yol açıyor. tüm bunlar bitcoindeki düşüşlerin geçici olduğunu, bitcoine ilgi süreceğini bir kez bitcoin alan herkesin bitcoinden kolay kolay vazgeçmeyeceğini de gösterir parametreler. yeni bir yükseliş trendinde bugün tl-usd-yuan pozisyonu alan tüm yatırımcıların yeniden alışa geçerek büyük bir uçuş yaşanması muhtemel, zira bugün satanlar ve yerel para birimi pozisyonu alan yatırımcılar tamamen biraz daha düşse de daha çok bitcoin alabilsek diye bekleyen yatırımcılar.

    buraya gelip "hergün patladığı haberini bekliyorum" yazan da , "1200 dolar düşmüş acı var mı" diye soran arkadaş da zaten bu riskleri alamadığından bokluyor veya parası yok. bilmiyorlar ki, bitcoin gerçekten sandıkları gibi -hiç- olsa da son 5 ayda bitcoin yatırımcılarının çoğu ya ana parasını çekti ya da kar realizasyonlarını gerçekleştirdi zaten. sen gevşek gevşek düşmesini beklerken ben arabamı aldım, laptopumu, playstationumu, mining makinalarımı aldım ve bunların tamamını kar satışlarıyla yaptım, ana parama girmedim bile. bunları da mayıstan beri yaptım bu arada.

    neyse yeni arkadaşlar, piyasayı iyi okumanızı tavsiye ederim, düşüşler -bence- sürecektir ta ki, spekülatif haberler çıkaranlar istedikleri miktarda ucuz bitcoine ulaşana kadar. sonrasında inanılmaz yükselişler ve yeni rekorlar görebiliriz. düşüşün dip noktası için 3000 usd diyenler olsa da 3400 usd seviyesi alım için en uygun nokta ancak oraya düşme ihtimalini tahmin etsek de düşmeyebileceği ve bugünkü seviyelerden yükselişe geçme ihtimalini de göz ardı etmeyelim. sen ne yaptın diyen olursa ben 3400-3500 seviyesinden tekrar alım yapacağım daha fazla düşmesini beklemem.
40251 entry daha
hesabın var mı? giriş yap