11824 entry daha
  • evet fakir edebiyatı bitti simdi de starbucks edebiyatı basladı. kodugumun demagoji uzmanları baska bir sey bilmez zaten, ya starbuckstan vuracak ya iphone'dan ya araba anahtarından.

    söyleyeyim de dinle:

    hedef kitle diye bir sey vardır bilir misin? hah bedelli askerligin hedef kitlesi de birikmis yası gecmis kacak ve bakaya insanlar. sen fakir ve ödeme edebiyatını ancak bu insan grubu üzerinde yapabilirsin, bütün ülke üzerinden degil. cünkü bedelli askerlik sadece bu kitleyi ilgilendiriyor. tutup 24 yasındaki genc issizi bu uzaya dahil edemez, ama bunlar nasıl ödeyecek diye cemkiremezsin.

    bu ülkede resmi rakamla 700 bin bakaya var. bakaya demek o ya da bu nedenle askerden kacan adam demek. devlet bakayayı her yakaladıgında ceza kesiyor, keserken starbucks iciyor mu diye bakmıyor. ayda asgari degil 5 tl bile kazansan bile böyle. yetmiyor isten atmak icin tebligat gönderiyor 2016 kasımdan beri. yani su bahsettigin 23% genc issizlik var ya, devlet yetmez ona katkıda bulunuyor, isi olan bakayayı da askerlik yüzünden isten cıkartıyor. yani bedelli askerlik issizlik oranının artmasına bile katkıda buluyor istemeden.

    yetmez sen ayda 500 tl de kazansan sokakta da yatsan asgari de kazansan bana hala bu 6 aylık maddi kaybı kim karsılayacak söyleyemiyorsun.

    bu bakaya adamların coluk cocuguna kim bakacak söyleyemiyorsun.

    bakaya adamı calıstıran sirketin ugrayacagı kalifiye eleman eksikligini ve potansiyel zararı kim karsılayacak söyleyemiyorsun.

    bakayaların cogunun ailesi ve bırakmaktan korktugu bir isi oldugunu, bu parayı borc harc yıllarca ödemeyi göze aldıklarını göremiyorsun.

    biz bedelli öneriyoruz da, sen bu cebinde parası olmayan ama ısrarla askere de gitmeyen senin deyiminle asgariyi rüyasında gören fakir adam icin ne öneriyorsun birader, bu adam askerlik sorununu nasıl cözsün o zaman?

    o kadar beyinsizsin ki, bu konunun cok yönlü oldugunu kus beyinli kafanda degerlendirip analiz yapamıyor, demagojinin zirvelerinde begeni kasıyorsun.

    biz demiyoruz ki 15 bin tl yi herkes cıkarıp atar. biz diyoruz ki, o 700 bin bakayanın cogu, sürünse de askere gitmeyi göze almadan o parayı ödemeye dünden razı.

    siz ne derseniz deyin, bedelli askerlik bu ülke icin her acıdan faydalıdır. hem halkın birikmis enerjisini alır hem bütceye ve teknolojiye kaynak saglar. bu kadar kör olmayın.
16973 entry daha
hesabın var mı? giriş yap