11881 entry daha
  • "şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. ciddi bir ihtiyacımız var. biz asker bir milletiz."

    2 ocak 2017 - genelkurmay açıkladı: 359 bin 273 askeri personel. ihtiyaç, eksik vs. yok dendi.

    "hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. ya zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay, bunun da yaklaşık 20 günü izin; 5 ay 10 gün. gel askerliğini yap."

    9 mart 2017 - fikri ışık: "2 milyon 800 bin kişinin meşru sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirdiğini kamuoyu biliyor zannediyorum. bakaya sayısı da 450 bin civarında." bu insanların hepsi, aileleriyle birlikte, canı istemediği için mi gitmiyor yani? tek sebep bu mu?

    "askerlik, bir de sana birçok kazanım sağlıyor. askerlikteki disiplin anlayışı, bunlar çok önemli. korunmada birçok şeylerde bazı adımları atmaya yardımcı oluyor. disiplinde de askerliğin sağladığı birçok şeyler var."

    - bunlar nasıl cümleler?

    "geçmişimizde yoktu bu son zamanlarda bir artış kaydediyor. temenni ederim ki bunlar yavaş yavaş gündemden düşer ve herkes o şerefli giysiyi giymek suretiyle yola devam eder."

    https://i.hizliresim.com/yznye7.jpg

    - 2011 ve 2014'te 3 yıl arayla siz çıkardınız. ilki yükümlülerin eritilmesi denmiş, ikincide tsk'ya destek. gayet güzel de gelir elde edilmiş, ee? peki 1 hafta arayla doğan 2 türkiye cumhuriyeti vatandaşının diğerine üstünlüğü nedir? neden bir tanesi para verip askerlikten kurtarırken -fakir yapamıyor ya hani- diğeri askere gitmek durumunda?

    2017 fikri ışık: "şartlar değişirse olabilir."
    2014 erdoğan: "bedelli kesinlikle terörle mücadelede zaafiyet yaratmaz. tam tersine gelir orduyu güçlendirecek."

    ee noldu?
16918 entry daha
hesabın var mı? giriş yap